VOLVO S40

26 Gru 2016, 17:04

Witam,
czy ktoś pomógł by ocenić na podstawie tego ogłoszenia czy to volvo warto obejrzeć ?

[link do oferty na Olx wygasł]
nokero100
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 03 2014
Auto: NIE POSIADAM

26 Gru 2016, 18:40

Nowy gaz i już sprzedaje?1.2k wyświetleń i nadal wisi? Podejrzane
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

26 Gru 2016, 18:53

Święta są, nie wypada dzwonić i oglądać także tylko wyświetlenia lecą :naughty:
Chociaż pamiętam jak wystawiałem kiedyś naczepę z firmy ojca, w dobrej kasie bo chciał się pozbyć, ogłoszenie poszło w sobotę o 23. Gość zadzwonił może o 5 minutach a dwóch kolejnych wytrzymało do 7 rano w niedzielę :mrgreen: :mrgreen:

A tak na serio to gość chce się zamienić na coś większego, może gówniaki w drodze, kto wie :piwo:
Obejrzałbym bo r-design to świetna opcja, niewiele tracisz. Nooo chyba, że to kilkusetkilometrowa wycieczka

Jak ja nienawidzę tych wieśniackich pokrowców na siedzenia. I to jeszcze w aucie, gdzie fotele seryjne nie są
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Gru 2016, 20:05

gość chyba wie co ma. Ma też taką D.G. http://elitbus.pl-gps.com/kontakt.html
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

28 Gru 2016, 21:32

nie wiem co robić, szukam auta od jakiegoś czasu, przeglądam ogłoszenia ale tak w zasadzie dopiero teraz zdałem sobie sprawę że tak na prawdę ch*ja o samochodach wiem i sprzedający może mi każdy kit wcisnąć...

nawet nie mam kogo znajomego poprosić, żeby pomógł ocenić, oglądnąć jakiekolwiek auto...

co ja w takiej sytuacji mogę zrobić ? jak mam coś kupić ?
czy sprawdzenie autka na stacji diagnostycznej wystarczy, żeby ocenić czy jest w porządku ?

na poważnie, nie mam żadnego znajomego, który pomógł by mi w zakupie...

dodam, że jestem z podkarpacia, niedaleko Rzeszowa
nokero100
Nowicjusz

28 Gru 2016, 21:47

Są ludzie, którzy się znają na autach i zrobią dla Ciebie / z Tobą oględziny, mają miernik, podepną kompa, ocenią i doradzą. Namiary w necie.

Obejrzyj parę odcinków Turbo Kamery to od razu nabierzesz nieufności i zaczniesz bardziej trzeźwo myśleć ;) A i parę rzeczy się dowiesz.
http://player.pl/programy-online/turbo- ... ?atpl#play
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Policja w Londynie stawia na samochody zasilane wodorem
    Historia walki londyńczyków ze smogiem i zanieczyszczeniami powietrza sięga lat 50. ubiegłego wieku. Zaczęło się od ustawy o czystym powietrzu, a w latach 90. zakazano w mieście palić węglem. Dzisiaj poczyniono kolejny ...

28 Gru 2016, 21:55

@tomekdk no właśnie o takiej opcji myślałem, a masz może jakieś bardziej precyzyjne info gdzie/jak mogę kogoś takiego znaleźć w moim województwie ?

chodzi o coś w w stylu autotesto ?
nokero100
Nowicjusz

28 Gru 2016, 22:04

Wiem, że takie coś istnieje, a polecam ... naukę tematu :)
Dobry miernik kosztuje ok. 200zł, tester OBD II to wydatek kilkudziesięciu złotych, wiedzę można zgłębić za darmo, i zostanie na całe życie, i bardzo przydatna.

PW poszedł.
tomekdk

28 Gru 2016, 22:13

nokero100 napisał(a):chodzi o coś w w stylu autotesto ?
Jak zobaczyłem, że nie polecają auta za 3k bo do wymiany są tarcze przód i lekka korozja na przednim błotniku do zrobienia, to scyzoryk mi się otworzył w kieszeni :o
Porozmawiaj z jednym z naszych użytkownikiem o nicku motozakup, on prowadzi firmę sprawdzającą auta, a jako forumowicz może jakiś rabat zgarniesz
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Gru 2016, 22:20

Wyświetlenia, wyświetlenia... Moim zdaniem to zmienna losowa. Moje auto dobiło chyba 8 tyś wyświetleń i nie było ani jednego oglądającego. Kupiła pierwsza osoba, która przyjechała. Po prostu jak jest coś fajnie wyglądającego, szybkiego i dużo palącego to ludzie oglądają, ale nie są zainteresowani kupnem. W tym przypadku R-design przyciąga klikaczy.

Z kolei od ogłoszenia małego, niedrogiego miejskiego auta minęło 3 godziny i jest kilkaset wyświetleń. To do studni go? Bo jutro pewnie z tysiąc znacznie przekroczy... :) A nikt nie telefonował poza cwaniakami proponującymi 50% ceny ofertowej w ciemno.

Ja bym się tym nie sugerował. Przy prywatnych, niedrogich autach nikt nie będzie zrywał się z pracy, żeby kupujący w świetle dziennym samochód obejrzał. Często trzeba czekać do weekendu, aż sprzedający znajdzie czas w dzień. A odsłony lecą.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna

30 Gru 2016, 19:54

Ma pakiet R-design, siedzenie kierowcy było robione przez tapicera-partacza, zewnętrzny boczek fotela fatalny.
Polecam wizytę w ASO w celu sprawdzenia auta, możesz jeszcze popytać kolegów na Volvoforum.pl o polecane niezależne serwisy w pobliżu.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna