Volvo S60 nowe czy warto

08 Lis 2014, 22:07

Wystarczy poczytać żeby wiedzieć że dobrych aut VW nie produkuje już dawno.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Lis 2014, 22:12

Kiedys jezdzilem volvo 460 i mialem dosc kiepskie odcUcia a potem Paskiem. 1,8 125 koni i dobre

Wiec zalezy
HalfPrisoner
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 6-1973
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Lexus IS250 Mondeo III
Silnik: 2,5 l 207 2 l 145 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

08 Lis 2014, 22:16

Tylko że tu silnik w Passku był na starych zasadach, choć zawias już lipny.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Lis 2014, 22:36

W sumue o Volvo czy samym S60 to tylko 1 wypowiedz

Za inne tez dzieki, ale co so samego S60 ?

DlA porzadku - moze wcesniej nie Wrocilem uwagi na ograniczenie widocNosci po prawej stronie -linia sYby jest dosx wysoka,co nadaje ladniejsY wyglad

PasaErowie maja gorzej z tylu a przy Mercu CLA jesCe gorzej
HalfPrisoner
Początkujący

08 Lis 2014, 23:05

No tak linia szyby im blizej tylka idzie w gore, sposobem na jest jazda na lusterka ;) jesli ktos jezdzil kiedys dostawczakiem badz autem bez tylniej szyby wie o co chodzi. Wiesz ze nigdy sie nie zastanawialem nad tym czy i co widze przez tylnia szybe z fotela kierowcy, wiem moze to blad ale bardzo rzadko zagladam w ten sposob :/ no chyba ze idzie jakas laska ;)
Tak powaznie, jezdze kombikiem a kiedys sporo jezdzilem duzymi osobowkami lub dostawczakami wiiec nauczylem sie jezdzic na lusterka i jak na razie nie mialem zadnego dzwonu, oby tak zostalo :)
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

08 Lis 2014, 23:26

ja jak cofałem na lusterka mając miesięczny staż za kółkiem to się wpier**** w latarnię :lol: ale potem celowałem w bramę VW LT z zapasem kilku cm za pierwszym razem więc kwestia przyzwyczajenia :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Legalizacja butli LPG
    Zbiorniki montowane w instalacjach gazowych w Polsce posiadają 10 letnią ważność badania. Po tym okresie należy dokonać legalizacji lub wymiany zbiornika na nowy. Maksymalny okres użytkowania butli to 20 lat, chyba że dokument ...

09 Lis 2014, 00:49

fiko7 napisał(a):To przeczytaj swój wpis co polecasz w temacie Accord vs Mondeo.
Widać mój szczyt możliwości jest dokładnie taki jak i Twój ale nie każdy potrafi zauważyć swój szczyt Sam polecasz niczym nie wyróżniającego się i wiejącego nudą Avensisa, a potem śmiejesz się z innych że polecają takie auto. Przynajmniej pomyślał byś co piszesz a nie się kompromitujesz
wiesz, ale jest jednak różnica czy rozumieniem temat i piszę do rzeczy a pisaniem na pałę i poleceniem wciąż jednego auta, które się obejrzało i wzdychaniem jakie to ono nie jest super i jest na 100% bez wypadkowe bo mierzyliśmy ze szwagrem miernikiem :roll: Subaru też pozostawia wiele do życzenia bo zaprojektowane jest z tak wielkim pilotem jak cegła, jest średnio wykonane w środku no i ma kilka wpadek jeśli chodzi o (bez)awaryjność. W aucie najważniejsze jest prowadzenie, jednak tu też szału nie ma jeśli porównany go z poprzednikiem. Są lepsze auta na rynku. Ogl rzecz biorąc to cień starych Subaru
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

09 Lis 2014, 00:50

Gdybys mial obawy to tak jak pisalem w pierwszym poscie warto zainwestowac w systemy wspomagania :) a Volvo troche tego ma, wystarczy pogadac z dealerem.
Gdyby przez dodatki cena byla za duza dla Ciebie to zastanow sie nad uzywanym autem w lepszej wersji z sieci Volvo https://volvo.dekra.pl/index.php?l5_sor ... j&l5_dir=D
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

14 Lis 2014, 13:01

Ze 3 tygodnie nie mialem okazji rozmawiac z dealerem, a zobaczylem promocje Volvo do 17/11 to mimo, ze nie chcialbym podejmowac decyzji przed obejrzeniem/jazda probna nowego Passata to zapytalem o jak najbardziej aktualna (w znaczeniu najlepsza) oferte

W odpowiedzi dostalem niedokladnie na takich parametrach o jakie prosilem a cena o jakies 15% wyzsza , niz poprzednio oferowal ten sam dealer

Jak tego nie zmieni to z tego S60 nic nie bedzie
HalfPrisoner
Początkujący

14 Lis 2014, 14:48

Zapytaj u innego dealera
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

14 Lis 2014, 15:03

po primo to jeszcze na 100 % nie mam wybranego auta

po secundo to chcialbym najpierw przyjrzec sie nowemu Paskowi B8

po tertio- nastepny najblizszy dealer jest 250 km dalej

po quatro - moze nie do konca mnie skojarzyl

po quinto - jakbys mial jakies propozycje to moze daj na priv aby "nie zasmiecac"
HalfPrisoner
Początkujący

15 Lis 2014, 21:12

Ja bym nie chciał VW, który śpiewa cenę jakby był autem premium, bo taką politykę teraz zastosowali. Zdecydowanie lepiej się przyjrzeć się Mondeo mk5, bo już zbiera lepsze opinie wśród dziennikarzy motoryzacyjnych.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

15 Lis 2014, 21:39

Mam Mondziaka i lubie Mondziaka.

Polowe kilometrow robie tez Focusem zony, jako kierowca lub w czasie jej wyjazdow, bo moj stoi w garazu, a jej na zewnatrz.

A syn ma Fieste.

Czy to wystarczy , ze nie jestem anty- Fordowski ??

ale...

jak pisalem - wkurzyl mnie Ford tym, ze nowego Mondziaka sedana przewidzieli (poki co ??) jedynie w hybrydzie.

Jak pytalem czy ktos cos moze podpowiedziec na temat hybryd to dostalem...

zamiast odpowiedzi lub podpowiedzi- taki cos co sie pojawia w profilu na czerwono

:shock:
HalfPrisoner
Początkujący

15 Lis 2014, 23:16

bo za dużo tematów nazakładałeś, a trzeba zapytać było w tym :ok:

wersja 5d źle nie wygląda (wg mnie lepiej od Passata z zezem) i jest praktyczniejsza. Octavia też jest 5d i się sprzedaje
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

15 Lis 2014, 23:33

Nie sadze aby za duzo, skoro nie dostalem wystarczajacych odpowiedzi

Z punktu widzenia wizualnego ogolnie jak i w tym przypadku nowego Mondeo ZDECYDOWANIE bardziej podoba mi sie SEDAN

A nie wiem co za d...l wymyslil, ze moze byc tylko hybryda

Teraz nawet przy braku wystarczajacych odpowiedzi- w ogole odpowiedzi co do hybryd- moze w 10 innych dzialach by byly zauwazone w koncu ? - i tak widze, ze cos co ma max predkosc 187 km to nie ta bajka

A nowy Mondeo to ma tez jak Mazda 6 tj. jest za duzy !

Robilem specjalny test-drive wjazdu M6 do mojego garazu, gdzie sa komplikacje i tak w 13 na 14 przypadkach tygodniowo byloby OK, ale mnie bardziej obchodzi ten jeden, kiedy byloby spore ryzyko zarysowania- zwlaszcza w zimie !

Mondek5 mialby dokladnie to samo a nawet o pare mm bardziej :-(

S60 jest w gornych granicach mojej tolerancji !
HalfPrisoner
Początkujący