Volvo s60 przeróbka anglika ?

23 Lut 2010, 10:09

Witam
To mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość.
Zastanawiam się nad kupnem volvo s60 2005r silnik 2.4 nowa wersja 185km.
Co trzeba wyciąć w tym samochodzie, czy wystarczy tylko wyciąć kawałek ściany grodziowej, czy trzeba wymienić pół samochodu? Czy takie przekładki są bezpieczne, czy wpływa to bardzo na cenę ewentualnej sprzedaży, czy jest to bardzo widoczne?
I jakie są koszty rejstracji takiego pojazdu z silnikiem 2.4?
witek2874
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

23 Lut 2010, 13:33

Witaj.Przed sprowadzeniem auta z Anglii lepiej skalkulować koszty robocizny oraz ceny części, tak aby ewentualna przekładka kierownicy miała ekonomiczny sens. Musisz też znaleźć sprawdzony warsztat, który wykona przełożenia kierownicy dla konkretnej marki i modelu,itd-duzo by pisac lepiej tutaj poszperaj a napewno wszystkiego się dowiesz .pozdro
 www.angliki.fora.pl
Ostatnio edytowany przez milutki5, 23 Lut 2010, 22:35, edytowano w sumie 1 raz
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

23 Lut 2010, 13:43

na tym forum wiekszość postów została usunięta przez hakera tak więc nic ciekawego tam niema, może ktoś się orjentuje czy volvo ma tylko zaślepkę w ścianie grodziowej czy trzeba ciąć?
witek2874
Nowicjusz

23 Lut 2010, 13:43

Nie rozumiem jaki w tym cel. Zaoszczędzi się grosze, a jeździ się gównem, które traci na bezpieczeństwie i którego nikt w przyszłości nie będzie chciał odkupić za normalną cenę.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

23 Lut 2010, 13:48

Kierunkowskaz napisał(a):Zaoszczędzi się grosze, a jeździ się gównem, które traci na bezpieczeństwie i którego nikt w przyszłości nie będzie chciał odkupić za normalną cenę.

mozesz to jakoś poprzeć? czy dla ciebie parę tysi to grosze a volvo s60 to g...o?
wg. mnie wolałbym takie volvo niż passata
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

23 Lut 2010, 14:58

Przy kupnie samochodu kilka tysięcy tak naprawdę nie ma znaczenia, problem jest w tym że auto po przeróbce na pewno straci na bezpieczeństwie, nie zrobi się przekładki tak dobrze jak to jest montowane w fabryce. Volvo to przecież samochody które są uważane za najbezpieczniejsze na świecie. Po przekładce samochód już nie wypadłby przecież tak dobrze w testach zderzeniowych. Dla każdego co innego ma wartość w samochodzie. Dla mnie oszczędzenie paru tysięcy złotych jest niczym jeśli chodzi o bezpieczeństwo i życie moje i bliskich. Warto się nad tym zastanowić porywając się na S60 i szukając oszczędności. A co do tego że wolałbyś Passata to ja bym wolał siódemkę F01 :mrgreen: Nie wiem czemu porównujesz Passata do tego Volvo skoro Volvo jest samochodem dwa razy droższym :)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niepokojące ślady oleju silnikowego pod samochodem?
    Wycieki oleju silnikowego i innych płynów eksploatacyjnych spotykają wielu kierowców. Początkowo każda plama pod autem może wyglądać niegroźnie, jednak bagatelizowanie tego problemu może nieść za sobą poważne ...
    Honda Civic - I generacja
    Jednym z najdłużej produkowanych na świecie modeli samochodów osobowych jest aktualnie Honda Civic. Obecnie możemy już kupować auta zarówno z ósmej jak i dziewiątej generacji, warto jednak poznać historię ...

23 Lut 2010, 15:35

ja bym chciał się dowiedzieć czy trzeba coś ciąć czy tylko wystarczy wykręcić zaślepkę(występuje w niektórych markach)?
witek2874
Nowicjusz

23 Lut 2010, 16:09

jezeli kupisz tanio to sie oplaci i na bezpieczenstwie nie stracisz skoro wszystko przelozysz ale to wiaze sie z kosztami trzeba pamietac ze jezeli chcesz profesjonalnie przerobic to musisz wymienic siedzenia boczki drzwi lusterka lampy kokpit czesci mechaniczne kokpit plastyk tunelu z biegami ja kiedys przerabialem renault traffica dla siebie i powiem szczerze ze jak podliczylem wszystko to zaoszczedzilem 3tys auto kosztowalo mnie 17 a od 20 mozna bylo kupic gotowego europejczyka dodam ze przerabialem samemu wiec za robocizne nie placilem... i powiedzialem ze nigdy wiecej anglikow i jeszcze byl problem ze sprzedaza bo kazdy wybrzydzal ze z anglika byl przerobiony... jak chcesz sie w to bawic to sie baw ale nie polecam sciane masz nie wiem dokladnie ale chyba wycinana w volvo ale nie jestem pewny na 100%
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

23 Lut 2010, 16:48

Według mnie nie opłaca się w to bawić w przekładnia itp... nie lepiej kupić normalny krajowy wóz ?. Za to co zapłacisz za przekładanie dostaniesz krajowy samochodzik...
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

25 Lut 2010, 00:06

Dokładnie. Popieram VW. Ja rozumiem gdyby była to wielka oszczędność to ktoś by się połaszczył, a oszczędność 2-3 tys to kropla w morzu przy zakupie samochodu.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

25 Lut 2010, 10:31

No i nie zapominajmy, że takie przekładki są zazwyczaj robione jak najniższymi kosztami żeby się opłacało a wiadomo, że jak się na czymś poskąpi to może się na nas zemścić i stracimy o wiele więcej no i po takich przekładkach często elektronika szwankuje. Ogólnie nie polecam lepiej dołożyć troszkę i mieć pewność, że będzie wszystko grało jak trzeba.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

25 Lut 2010, 14:35