Volvo S60, Saab 9-3 czy Alfa 159 - za 20-22 tys.?

29 Maj 2013, 15:26

Nie no, IPman, bez przesady...
To chyba oczywiste, ze kazdy chce jak najlepiej za jak najmniej. I naprawde, nie musisz martwic sie o moje dochody i diete, nie wydaje ponad stan na samochod, zebym potem tynk ze scian palaszowal :P. Mam pewna kwote do wydania na auto i nie mam zamiaru zwiekszac jej jakas pozyczka wlasnie w mysl przywary, ktora tu przytoczyles. Spokojnie, stac mnie bedzie na odpowiedni serwis tego samochodu; po prostu nie posiadam wiekszej gotowki na sam samochod.

Zreszta uwazam, ze za te pieniadze znajde rozsadny samochod - taki, jaki mnie inetersuje, w tym konkretnym przypadku pewnie bedzie to Saab. I pojezdze nim smialo kilka lat.

Do tej pory smigalem Carisma z 98 roku, wlasciwie bez wiekszych niespodzianek przez blisko 3 lata. Sprzedalem, teraz szukam czegos kilka lat nowszego - za kolejne 3 pewnie opchne, po czym kupie cos jeszcze mlodszego, juz tym razem kilkulatka.

A sam bym dowiedział sie trzegoś na temat Citroena c5 benzyna od 2005r, bo każdy krytykuje, nie znając go nawet, tylko wiedząc tyle że jest to francuz

Jest fajna strona o Cytrynie: klub cytrynki:). Tam duzo mozna sie dowiedziec o tym, i nie tylko o tym, modelu. Ja poczytalem i juz sie tak C5 nie boje:P...
Saab 9-3. Cud motoryzacji...
pooh77
Nowicjusz

Auto: Nie mam

29 Maj 2013, 16:55

pooh77, owszem znam stronę klubcytrynki, ale z nią jest coś nie tak. Jako nie zalogowany nie wyświetla info jak na innych forach, a jak chciałem się zalogować, to do dzis potwierdzenia nie dostałem, więc lipa, i wiem że nie tylko u mnie taki problem wystąpił. Być może mają się za jakiś elitarny klub :lol:
napoleon
Początkujący

Zdjęcia: 3
Auto: Ford Mondeo
Silnik: benz.lpg

29 Maj 2013, 17:23

Hehe...może:P? Z kolei mój znajomy ma tę Cytrynę, z 2006 roku. I nie narzeka, wręcz przeciwnie, komfort jazdy, wg niego, jest genialny. Kupił ją rok temu ze Szwajcarii, bodajże, i już mówi, że następna bryka to tylko C5.
pooh77
Nowicjusz

31 Maj 2013, 13:31

Ja obstawiam za Saab 9-3. Wytrzymałe auto - warto poszukać dokładnych informacji na forum.
Adamoo
Nowicjusz

Auto: Focus
Silnik: 1.8
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback

08 Cze 2013, 16:48

Dzięki za pomoc, panowie :). Decyzja jeszcze ostateczna nie jest, ale Saab będzie chyba najlepszym wyborem. Jak znajdę dobry sprzęt to nawet nie będę się zastanawiał; w Bydgoszczy, gdzie mieszkam, jest w razie czego komu przy nim pomajstrować, a części nie są drogie. Jeszcze raz dziękuję.
pooh77
Nowicjusz

28 Wrz 2013, 10:41

W końcu mam :D! Dzięi Wam, panowie, między innymi, zakupiłem Saaba 9-3. Fantastyczna maszyna, nie ma co :). Dzięki za pomoc.
pooh77
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobusy piętrowe
    Dwa pokłady w autobusie oznaczają większą pojemność pasażerską, co przekłada się na większy zysk przewoźnika. Autobusy piętrowe mogą swobodnie manewrować w ciasnych uliczkach miast, gdzie wjazd zabierającym niewiele więcej ...
    Masz problem z kodem do radia to pisz
    Rozkoduję prawie każde radio. Warunek to muszę znać numer seryjny , najlepiej przysłać wszystkie oznaczenia, znajdujące się na bocznej ściance twojego radia.

29 Wrz 2013, 20:37

to gratulacje z udanego zakupu :) , a podziel sie jeszcze jaki silnik, i ogólnie jak sie sprawuje i jak serwis?
napoleon
Początkujący

Zdjęcia: 3
Auto: Ford Mondeo
Silnik: benz.lpg

30 Wrz 2013, 09:28

Na razie nie podziękuję :p...1.8t, 150 KM, benzyna z gazem, montowanym w Holandii, auto ze Szwecji, 2 lata w kraju, 204 tysiące najeżdżone (sprawdzone :P), zero błędów na kompie w serwisie. Czarny sedan, felgi alu, 17" (chyba jednak muszę je z kimś zamienić na mniejsze, 16"; źle mi się jeździ na nich po bydgoskich drogach :/.

Jeden problem wyskoczył po dokładniejszej analizie: mianowicie wlany jest półsyntetyk; muszę go wypłukać i wlać co trzeba, już zamówiony jest Motul, czekam na transport, razem z filtrami.
pooh77
Nowicjusz

04 Paź 2013, 10:19

Dobry wybór. Gratuluje. Znam 3 osoby które jeżdżą SAAB 9-3 i nie zamieniliby tego auta na żadne inne.
leasing
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: AUDI

05 Paź 2013, 15:59

Potwierdzam , posiadam to auto od czterech miesięcy , super bryka!!!
jarasgd
Początkujący

Prawo jazdy: 19 09 1978
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: saab 9-3
Silnik: 1.9 tid
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008