22 Sty 2010, 19:44
Witam. Opisywałem ostatnio ze zamarzł mi filtr paliwa i szukałem go ale nie moglem znaleźć okazało się ze w volvo s60 z 2002 2.4 Diesel są w okolicy prawego tylnego koła, ale dowiedziałem się dopiero jak filtr wymieniałem na przeglądzie okresowym. Dziwnym trafem udało mi się odpalić samochód gdy polałem silnik gorąca wodą z termosu dolałem denaturatu do baku i do wymiany filtrów śmigałem nim w temperaturach tak do -5 stopni C po wymianie filtra tez w takich temperaturach było wszystko ok ale przyszły większe mrozy i znowu mam problem. Samochód wydaje się ze odpala i po chwili gaśnie, akumulator kupiony w wakacje filtry wymienione i jestem w kropce nie wiem co zrobić ostatnio kilka dni temu odpalił mi jak go polałem gorąca woda ale musiałem wjechać na 2 dni do innego miasta po powrocie znowu nie pali dzisiaj znowu zaniosłem mu wody w termosie ale nie pomogła akumulator już prawie rozładowałem od prób uruchomienia silnika a woda nie chce już go lać bo nawet nie wiem po czym go leje i co się tam możne zepsuć albo ta woda zamarznie i coś pęknie. Czego to może być wina? Paliwo tankuje na shellu i te zwykle nie shell v-power bo słyszałem ze oni tam mieszają te wysokooktanowe letnie z zimowym czy jakoś tak wiec w zimę omijam je.
[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 11:14 ]
mogę dodać jeszcze ze poprzedni właściciele zapewne tez mieli problem z odpaleniem bo widziałem wymieniony jest rozrusznik wiec pewnie kręcili go aż się zepsuł bo to chyba jeszcze za młody samochód na takie wymiany.
Ostatnio edytowany przez
protector, 23 Sty 2010, 00:23, edytowano w sumie 1 raz