Volvo s60r / Bmw e60 - jaki mocny sedan do 40tyś zł?

28 Lip 2017, 23:08

Być może accord nie był rozsądna propozycja i nie przeczytałem dokładnie pytania autora, co nie zmienia faktu że jedna z propozycji się zalicza mimo wszystko, jeśli nie podałem jeszcze propozycje Saaba na zakończenie dyskusji.
Na tą chwilę kończę i na pewno się zrewanżuje osobie wyżej która używa dziwnych mało znanych słów ale nie będę ''roztłumaczał'' jakich :twisted:

Koniec offtopu z mojej strony.
HeaveN1993
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

29 Lip 2017, 21:00

Ja bym brał S60R ale znaleźć takie cudo w dobrym stanie, bez przygód i nie z USA będzie cudem.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

01 Sie 2017, 17:46

Drodzy przyjaciele, ciesze się że temat się rozwinął.
Oczywiście zdaje sobie sprawę z utrzymania tych samochodów i nawet nie pytam o to :mrgreen:
Chciałem dowiedzieć się które z aut mi polecicie.
Co do Accorda z całym szacunkiem ale gdzieś mi nie leży ten samochód chociaż miałem okazję jeździć 2.0 benzyną i nawet coś tam jedzie, ale to nie dla mnie.
Lexus IS 250/350 również mi się podoba i myślę że 208 konna v6 może ładnie pojechać w tym aucie. Wersje 3.5 szły na USA dlatego u nas pewnie 90% egzemplarzy z tym silnikiem to rozbitki.
Co do Saaba to także jest fajną propozycją i miałem okazję przejechać się jako pasażer w wersji z dieslem.
Najbardziej jednak odpowiada mi to piekielne Volvo i chyba wybór padnie na nie :evil: :D
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

01 Sie 2017, 18:38

S60R w tym budżecie to młode nie będzie, licz się z autami co najmniej 8-10 letnimi.
Auto z Volvoforum.pl
Marka: volvo
Model: s60r
silnik: 2.5t
Rok Produkcji: 2004
Przebieg: 145000 km
Cena: 39.000 zł
Wyposażenie: do pełnej opcji brakuje isofix
Wady i zalety :
Większych wad brak ;). Można się przyczepić do zaparowanej lampy halogenowej (przód-prawy), pęknięcia przedniego zderzaka pod wycieraczką (przód-prawa), niegrzejących lusterek.
Zalety: auto nie sprowadzone, nie spawane, zadbane, z pewną i ciekawą historią. Przeglądy, ponieważ nie jestem ekspertem od mechaniki i wolę zdać się na fachowców, 2-3 razy w roku. Skóra zadbana i pielęgnowana, pozostała część samochodu również ;). Od strony mechanicznej nie ma żadnych problemów. Oleje i filtry wymieniane co 8-10k km, klimatyzacja czyszczona. Samochód rodzinny, nie jest męczony ;), turbo na ciepłym silniku i chłodzone po jeździe. itp itd ;P
Temat na forum o tym egzemplarzu pod adresem Volvo s60r awd / pikupl

w ostatnim półroczu zrobione/wymienione:
- filtry paliwa, powietrza, kabiny
- olej silnikowy
- nowe amortyzatory Monroe, tarcze Brembo i klocki hamulcowe ATE
- wymieniony czujnik ciśnienia paliwa
- czyszczona przepustnica i odma
- sprawdzenie i ozonowanie klimatyzacji
http://piku.info/volvo/ - zdjęcia
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

02 Sie 2017, 09:36

Piękny egzemplarz i cena adekwatna :)
Jak sprawuje się automat w tym volvo?
Jeździłem s80 2.9 z automatem no i skrzynia pracowała dość specyficznie z lekkim opóźnieniem.
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...