Volvo s60r / Bmw e60 - jaki mocny sedan do 40tyś zł?

28 Lip 2017, 23:08

Być może accord nie był rozsądna propozycja i nie przeczytałem dokładnie pytania autora, co nie zmienia faktu że jedna z propozycji się zalicza mimo wszystko, jeśli nie podałem jeszcze propozycje Saaba na zakończenie dyskusji.
Na tą chwilę kończę i na pewno się zrewanżuje osobie wyżej która używa dziwnych mało znanych słów ale nie będę ''roztłumaczał'' jakich :twisted:

Koniec offtopu z mojej strony.
HeaveN1993
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

29 Lip 2017, 21:00

Ja bym brał S60R ale znaleźć takie cudo w dobrym stanie, bez przygód i nie z USA będzie cudem.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

01 Sie 2017, 17:46

Drodzy przyjaciele, ciesze się że temat się rozwinął.
Oczywiście zdaje sobie sprawę z utrzymania tych samochodów i nawet nie pytam o to :mrgreen:
Chciałem dowiedzieć się które z aut mi polecicie.
Co do Accorda z całym szacunkiem ale gdzieś mi nie leży ten samochód chociaż miałem okazję jeździć 2.0 benzyną i nawet coś tam jedzie, ale to nie dla mnie.
Lexus IS 250/350 również mi się podoba i myślę że 208 konna v6 może ładnie pojechać w tym aucie. Wersje 3.5 szły na USA dlatego u nas pewnie 90% egzemplarzy z tym silnikiem to rozbitki.
Co do Saaba to także jest fajną propozycją i miałem okazję przejechać się jako pasażer w wersji z dieslem.
Najbardziej jednak odpowiada mi to piekielne Volvo i chyba wybór padnie na nie :evil: :D
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

01 Sie 2017, 18:38

S60R w tym budżecie to młode nie będzie, licz się z autami co najmniej 8-10 letnimi.
Auto z Volvoforum.pl
Marka: volvo
Model: s60r
silnik: 2.5t
Rok Produkcji: 2004
Przebieg: 145000 km
Cena: 39.000 zł
Wyposażenie: do pełnej opcji brakuje isofix
Wady i zalety :
Większych wad brak ;). Można się przyczepić do zaparowanej lampy halogenowej (przód-prawy), pęknięcia przedniego zderzaka pod wycieraczką (przód-prawa), niegrzejących lusterek.
Zalety: auto nie sprowadzone, nie spawane, zadbane, z pewną i ciekawą historią. Przeglądy, ponieważ nie jestem ekspertem od mechaniki i wolę zdać się na fachowców, 2-3 razy w roku. Skóra zadbana i pielęgnowana, pozostała część samochodu również ;). Od strony mechanicznej nie ma żadnych problemów. Oleje i filtry wymieniane co 8-10k km, klimatyzacja czyszczona. Samochód rodzinny, nie jest męczony ;), turbo na ciepłym silniku i chłodzone po jeździe. itp itd ;P
Temat na forum o tym egzemplarzu pod adresem Volvo s60r awd / pikupl

w ostatnim półroczu zrobione/wymienione:
- filtry paliwa, powietrza, kabiny
- olej silnikowy
- nowe amortyzatory Monroe, tarcze Brembo i klocki hamulcowe ATE
- wymieniony czujnik ciśnienia paliwa
- czyszczona przepustnica i odma
- sprawdzenie i ozonowanie klimatyzacji
http://piku.info/volvo/ - zdjęcia
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

02 Sie 2017, 09:36

Piękny egzemplarz i cena adekwatna :)
Jak sprawuje się automat w tym volvo?
Jeździłem s80 2.9 z automatem no i skrzynia pracowała dość specyficznie z lekkim opóźnieniem.
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
    Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...