Volvo s60r / Bmw e60 - jaki mocny sedan do 40tyś zł?

27 Lip 2017, 13:47

Cześć, chciałbym poznać waszą opinię na temat S60R czyli silnika 2.5T 300 koni, Volvo zachwyca mnie komfortem jazdy, mocą oraz dobrym audio, do tego ceny tych aut są przyzwoite ale jest ich dość mało na rynku.
Czy BMW 3.0i zda egzamin? Dodam że jestem dość młody a beemka kojarzy mi się ze starszym prezesem.
Chciałbym poznać wasze propozycje, co może jeszcze mi się spodobać?
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

28 Lip 2017, 07:20

Volvo też może kojarzyć się ze "starszym prezesem", odrzuć stereotypy :ok: Zdajesz sobie sprawę z potencjalnych kosztów utrzymania tych aut? Jeżeli miałbym wybierać to osobiście podpowiadałbym s60R.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001

28 Lip 2017, 11:18

Vogue napisał(a):Czy BMW 3.0i zda egzamin? Dodam że jestem dość młody a beemka kojarzy mi się ze starszym prezesem.

e60 z prezesem... czego? :D
A do tego wiem ze można kochać BMW ale już nie przesadzajmy że to jest jakoś specjalnie szybkie 3,0 tym bardziej że to jest typowa r6ka więc trzeba ją troszku zakręcić :twisted:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

28 Lip 2017, 11:23

Chyba poczułem się jak prezes. Tylko do starosci mam kawałek. No e60 napewno nie bedzie tak popylac jak volvo ale wiekszego komfortu napewno doznasz w BMW. Czytales o ewentualnych kosztach napraw i utrzymaniu?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Lip 2017, 11:46

Jazda - BMW
Utrzymanie - Volvo
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

28 Lip 2017, 15:48

Dozbieraj trochę i szukaj lexusa is 250/Honde accord VIIIGEN.
HeaveN1993
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2011
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Upadek z piątego piętra, a zderzenie z pieszym
    Całkowita droga hamowania wraz z czasem reakcji przy prędkości 60 km/h wynosi ok. 50 m. W trudnych warunkach pogodowych, przy oblodzeniu nawierzchni lub opadach śniegu może wydłużyć się kilkakrotnie. Uderzenie w pieszego ...

28 Lip 2017, 16:39

HeaveN1993 napisał(a):Dozbieraj trochę i szukaj lexusa is 250/Honde accord VIIIGEN.
to jeszcze roztłumacz dlaczego :!: :!: :!:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

28 Lip 2017, 17:48

Dlatego że idealnie odpowiadają wymaganiom zainteresowanego, może accord mniej z tego względu że 2.0 nie będzie demonem prędkości no chyba że 2.4.
Jeśli chodzi o lexusa to wygląd, wykończenie no i oczywiście te auta nie będą generować sporych kosztów bo są to auta sprawdzone.

Pasuje :?: :?: :?: :!: :!: :!:

@ Acha i ''roztłumacz'' a co to?

Następnym razem nie używaj '' :!: '' jak nie wiesz do czego służą.
HeaveN1993
Nowicjusz

28 Lip 2017, 20:48

Jak można porównywać 300-konne auto do 155? Nie wiem czy takie S60R będzie dużo tańsze w utrzymaniu od E60. Trochę innych części jest w tym aucie niż w zwykłym S60. Jeśli ma być taniej to lepiej wziąć S60 2.3 T5.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

28 Lip 2017, 20:53

HeaveN1993 napisał(a):Dlatego że idealnie odpowiadają wymaganiom zainteresowanego
a gdzie tu autor podaje jakieś wymagania???? Podaje 2 modele i pyta o ich opinie. Ty wyskakujesz niewiadomo skąd z innymi propozycjami to trzeba się podpierać i jakoś się rozpisać a nie "lepiej dozbieraj i kup....." I tyle w temacie,doskonale wiem do czego służą :!: :!: :!: I nie bez powodu się tam znalazły. A tak dodatkowo Accord komfortem ma jeszcze daleko do S60 a gdzie tu jeszcze do E60 czy lexa
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

28 Lip 2017, 21:45

Skoro uważasz że moje propozycje były nie na miejscu to cytuje

Czy BMW 3.0i zda egzamin? Dodam że jestem dość młody a beemka kojarzy mi się ze starszym prezesem. Chciałbym poznać wasze propozycje, co może jeszcze mi się spodobać?

Autor prosił o inne propozycje i wcale nie napisał dajcie mi jakiegoś potwora który będzie miał 5s do setki jeśli chodzi o volvo i komfort no niech Ci będzie ale uważam że accord niczym nie odbiega s60 no chyba że miałeś na myśli s80 ale nie sądzę.

A kończąc autor tematu zadał pytanie
Chciałbym poznać wasze propozycje, co może jeszcze mi się spodobać?

Pytanie jest mało precyzyjne a ja podałem dwa fajne auta które mimo wszystko są praktycznie prawie że możliwe do kupienia w tym budżecie ale z z przebiegami 200+tys więc nie są to propozycje nie możliwe do kupienia ale mając parę tysięcy w zaspasie jest większe pole do popisu więc nie pisz mi głupot że moje propozycje są nie realne, bo są.

Acha moja odpowiedz nie była rozwinięta bo autor pierw chyba musi napisać czy podobają mu się takie propozycje jeśli tak to oczywiście odpiszę na jego pytanie bo moja opinia i propozycja nie wzięła się z for samochodowych tylko oba auta miałem co prawda accorda VII gen ale VIII też miałem okazję jezdzić a lexusa użytkuje już od jakiegoś czasu. Polecam tylko coś co miałem albo że wiem że jest to coś solidnego a nie mina.

Jak możesz napisz mi czym takie volvo s60 będzie przebijać znacząco honde accord VIII GEN po za mocą bo jestem ciekaw :lol:
HeaveN1993
Nowicjusz

28 Lip 2017, 22:28

HeaveN1993 Jako miłośnik lexa (podobno :D ) uważam że przestrzeliłeś temat bo autor pyta się o dwa szybkie auta gdzie volvo już w kategorii zwykłego sedana do wygodnej jazdy jest bardzo szybki. I jeszcze jak podałbyś do rozważenia is350 to można myśleć bo to też jest szybkie autko ale accord 2,0? Nie pasuje klasą auta, rodzajem napędu oraz osiągami już nie wspomnę o komforcie... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

28 Lip 2017, 22:33

HeaveN1993 napisał(a):Autor prosił o inne propozycje i wcale nie napisał dajcie mi jakiegoś potwora który będzie miał 5s

Przecież podał S60R które ma 5,7 s do setki. A Ty mu polecasz Accorda? Ani 2.0 ani 2.4 nie może się z tym równać.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

28 Lip 2017, 22:39

HeaveN1993 Jako miłośnik lexa (podobno ) uważam że przestrzeliłeś temat bo autor pyta się o dwa szybkie auta gdzie volvo już w kategorii zwykłego sedana do wygodnej jazdy jest bardzo szybki. I jeszcze jak podałbyś do rozważenia is350 to można myśleć bo to też jest szybkie autko ale accord 2,0? Nie pasuje klasą auta, rodzajem napędu oraz osiągami już nie wspomnę o komforcie...

Owszem były dwie propozycje z dość sporymi silnikami/mocą accord wpadł dodatkowo do lexusa i napisałem że 2.4 oczywiście byłby już lepszy no ale mimo wszystko.
IS 350 nie proponowałem bo nie ten budżet no i dodatkowo kupić auto ze stanów z pewną historią graniczy z cudem, wiem bo sam szukałem nie mówiąc już o $.
Pytanie bo temat jest mało precyzyjny i autor chciałby coś szybkiego ale znowu żeby nie generowało kosztów dlatego główną propozycją jest lexus może nie jest demonem prędkości, ba na pewno nie jest ale napęd na tył myślę że coś frajdy może dać.
Komfort to już sprawa indywidualna mi chodziło o prowadzenie i samą jazdę jeśli chodzi o accorda, wydaje mi się że w wersji Executve nie będzie odbiegać, no ale mocą jak już napisałem we wcześniejszym poście i owszem :)

Na koniec jeszcze jedna propozycja Saab 9-3 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
HeaveN1993
Nowicjusz

28 Lip 2017, 22:56

Już proszę nie tłumacz się. Jak widać nie trafiłeś w temat więc teraz powinieneś się oddalić z podkulonym ogonem. Nigdzie nie ma wzmianki autora o kosztach komforcie, szybkości a Ty tu wciskach rzeczy które sam sobie wymyśliłeś. :?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika