Volvo s80 2,5TDI 1999r auto ściąga przy naduszeniu hamulca

21 Lis 2013, 01:43

Witam jestem szczęśliwym posiadaczem Volvo s80. Auto oczywiście kupiłem używane. Z tego co zdążyłem zauważyć na pewno było wypadkowe. Od zakupu auto przy naduszeniu nawet lekkim pedału hamulca ściąga na prawą stronę. Kiedy puszczę kierownicę i zahamuję, to kierownica sama lekko skręci w lewo i w takim przypadku auto jedzie prosto. Początkowo myślałem, że może to być zapieczony zacisk geometria kół, luz w zawieszeniu lub amortyzator. Wszystko powyższe sprawdziłem i jest ok. Podobno volvo ma jakiś dwusystemowe czy jakoś tak przewody hamulców i padło też podejrzenie, że podczas naprawy powypadkowej jakiś mechanik mógł pomylić przewody. czy jest taka możliwość?? Jeżeli nie to proszę o podpowiedź co może wpływać na takie zachowanie się auta gdyż jest to dosyć niebezpieczne przy większych prędkościach.
fzr1000
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 01 1989
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: volvo
Silnik: 2,5TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW xActivity 2003
    BMW xActivity, ten koncepcyjny SAV demonstruje połączenie w konstrukcji jednego pojazdu sportowej dynamiki jezdnej oraz przyjemności z podróżowania z otwartym dachem. BMW xActivity, zaprojektowane jako "kabriolet o ...