Volvo s80 - telepie przednie prawe koło

17 Wrz 2016, 16:12

Cześć. Ostatnio wyjeżdżając z podziemnego parkingu zauważyłem, że przednie prawe koło w moim aucie telepie. Na początku pomyślałem, że auto ślizga mi się na rozlanej na parkingu benzynie, więc zignorowałem problem i ruszyłem w drogę. Na moment przestało telepać auto, lecz teraz podczas każdego ruszania z miejsca i skręcania autem - czuć, jak koło lata na boki. Auto świeżo po przeglądzie, opony wymienione około miesiąca temu z powodu przebicia. Wymienione w warsztacie, oczywiście na nowe. Wiecie co może być powodem telepania? Czy jeśli zajadę na warsztat z gwarancją to sprawdzą mi to za darmo? Jest możliwość, że za słabo dokręcili koła po wymianie opon?

Auto: Volvo s80 2.4 D5 Diesel
185KM
Rok produkcji - 2007
desuppose
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Volvo s80
Silnik: 2.4 185KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • 20 Wrz 2016, 09:02

Moim zdaniem niedoleganie koła jest związane z niedociągnięciem śrub. Jest też opcja wibrowania uszkodzonej opony. Wszystko zależy czy widziałeś koło jak nie idzie w osi ,czy tylko czujesz podczas jazdy. Tak czy inaczej natychmiast bierz klucz i sam dociągnij śruby jeśli mają luz. Jeżdżenie z takim kołem to śmierć dla jadących w tym aucie albo dla pieszych na chodniku...
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna