Volvo S80 - Xenony a komputer ?

31 Paź 2008, 19:35

Witam. Czy mogłby mi ktos poradzic czy volvo S80 z konca 2000 roku mozna zalożyć zestaw ksenonów z allegro za okolo 200 zł ?? W warsztacie mechanik powiedzial mi ze komputer moze wyswietlac błąd....
jak z tym rzeczywiscie jest ??
moto_michal
Nowicjusz

Miejscowość: Wysokie Mazowieckie/Olsztyn

31 Paź 2008, 21:40

moto_michal napisał(a):Witam. Czy mogłby mi ktos poradzic czy volvo S80 z konca 2000 roku mozna zalożyć zestaw ksenonów z allegro za okolo 200 zł ?? W warsztacie mechanik powiedzial mi ze komputer moze wyswietlac błąd....
jak z tym rzeczywiscie jest ??

Nie ma ksenonów za 200zł.
Baqś

31 Paź 2008, 21:50

Są podróby i chińszczyzna :D Chyba że chodzi o używane?? Ale to tak można do samochodu ze zwykłymi wkładać ksenony?!
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

31 Paź 2008, 22:05

slowik93 napisał(a):Są podróby i chińszczyzna :D Chyba że chodzi o używane?? Ale to tak można do samochodu ze zwykłymi wkładać ksenony?!

Nie można, trzeba miec całe reflektory ksenonowe z atestami i spryskiwaczami, koszt takich leflektorów to z 2000zł minimum.
Baqś

31 Paź 2008, 22:20

Baqś napisał(a):
slowik93 napisał(a):Są podróby i chińszczyzna :D Chyba że chodzi o używane?? Ale to tak można do samochodu ze zwykłymi wkładać ksenony?!

Nie można, trzeba miec całe reflektory ksenonowe z atestami i spryskiwaczami, koszt takich leflektorów to z 2000zł minimum.

O to mi chodzi żeby całe reflektory kupić, jakąś używke i wtedy kombinować. Co trzeba wymienić żeby mieć ksenony
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic142336.html
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

01 Lis 2008, 10:40

Absolutnie nie możesz założyć takich ksenonów do samochodu.A dlaczego - nie mają homologacji i albo przy pierwszym spotkaniu z policją masz zabrany dowód rejestracyjny i autko jest holowane - zagraża bezpieczeństwu w ruchu drogowym,gdyż takie kscenony po pierwsze oślepiają,a po drugie jak jest ciemno,bardzo pogarsza się widoczność drogi przy takich lampach.No i kolor nie ten.Nie przejdziesz też przeglądu technicznego,chyba,że załatwisz go na lewo,ale to nic ci nie pomoże,gdyż są jeszcze policjanci.A u nich nic na lewo nie załatwisz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła AHS (2012)
    Opracowany przez japońską markę Lexus, system adaptacyjnych świateł drogowych AHS (Adaptive High-beam System) pozwala maksymalnie wykorzystać moc świateł drogowych, nie oślepiając innych użytkowników drogi. To rozwinięcie ...

01 Lis 2008, 17:10

Chodzi mi o taki zestaw :

[link do oferty na Allegro wygasł]

Założyłem je w swojej Hondzie Accord i jest wszystko wporządku. Świecą dobrze, widoczność moze nawet lepsza niz wczesniej i policja się nie czepia...
Teraz próbuje sie dowiedziec jak to jest z Volvo S80
moto_michal
Nowicjusz

Miejscowość: Wysokie Mazowieckie/Olsztyn

01 Lis 2008, 21:41

No cóż - czasami to człwiekowi ręce opadają....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000