Volvo V40 1.8 122KM

23 Kwi 2015, 12:01

Dzień dobry,
proszę o sprawdzenie tego samochodu:
[link do oferty na Olx wygasł]

Numer VIN jaki otrzymałem:
YV1VW14K24F046011 ROK PROD.06.2003

Niektóre dekodery czytają ten numer jako błędny. Sam właściciel też wymiguje się od oględzin samochodu. Długa historia. Mimo wszystko chciałbym ten samochód chociaż obejrzeć, bo stoi niedaleko mnie. Bardzo dziękuję za pomoc!
kjwolny
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 2014
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

24 Kwi 2015, 09:41

Mam nadzieję że wiesz jakie auta kupuje się z reguły ze Szwajcarii ?
Na pewno chcesz taki samochód którego właściciel nie chce współpracować ?
Auta ze Szwajcarii można weryfikować tylko i wyłącznie po historii serwisowej. Jeżeli są jakieś dokumenty do auta - daj namiary na pieczątki z serwisów zobaczymy co da się z tym zrobić. Jeżeli nie ma książki daj sobie spokój z tym autem.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

24 Kwi 2015, 10:27

Słyszałem, że ze Szwajcarii przywozi się głównie samochody powypadkowe. W innym temacie forumowicze stwierdzili jednak odwrotnie- że samochody stamtąd są w bardzo dobrym stanie. Sam nie wiem. Właściciel mówi, że historia jest. Oględziny będą możliwe dopiero we wtorek.
kjwolny
Nowicjusz

24 Kwi 2015, 11:06

Z uwagi na cło i akcyzę auta przywozi się najczęściej uszkodzone, samochody całe w Szwajcarii używane jak i nowe są stosunkowo droższe. Często samochody przywożone są na znacznie zaniżone faktury - kiedyś ktoś może do tego wrócić i się upomnieć.
Ogólnie często samochody są uszkodzone, po gradobiciu. Fakt auta są bardzo dobrze wyposażone w świetnym stanie technicznym - tam są niedopuszczenia do ruchu np. za dużą ilość rys na autach - samochód musi być sprawny technicznie ale i estetyczny zarazem :)
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

30 Kwi 2015, 12:04

Do oględzin nie doszło. Sprzedawca był za granicą, rozmawiałem z nim sporo na OLX, miałem zobaczyć samochód wczoraj. Kiedy zadzwoniłem, żeby poinformować, że tak jak się umawialiśmy, przyjadę do godziny, sprzedawca powiedział mi, że żona już ten samochód sprzedała jak go nie było. Kiedy prosiłem o oględziny podczas jego nieobecności on twierdził, że jest to niemożliwe. No cóż, szkoda, dalej szukam mojego V40.
Znalazłem coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co sądzicie? Miałbym możliwość zabrania tego samochodu do serwisu Volvo (edytowane) bardzo blisko miejsca sprzedaży, ale nie wiem, czy jest w ogóle sens jechać go oglądać. Sprzedawca twierdzi, że samochód bezwypadkowy i z książką serwisową.
kjwolny
Nowicjusz

05 Maj 2015, 20:07

I udało Ci się sprawdzić to volvo w serwisie ?
Jaki był wynik sprawdzenia ?
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Bezpieczna jazda w nocy
    Jazda w nocy poza obszarem zabudowanym jest bardziej niebezpieczna i trudniejsza niż za dnia. Podstawowym powodem jest ograniczony zasięg widzenia drogi, przeszkód oraz innych uczestników ruchu drogowego. "W ...

05 Maj 2015, 20:10

Nie, tydzień temu poprzez to forum znalazłem Opla Astrę 2. Pojechałem z mechanikiem, wszystko było w jak najlepszym porządku i dzisiaj przyjechałem nią do domu :)
Astra z tego ogłoszenia:
[link do oferty na Olx wygasł]
kjwolny
Nowicjusz

05 Maj 2015, 20:17

Gratulujemy i bezawaryjnej jazdy życzymy :ok:
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

05 Maj 2015, 20:24

Bardzo dziękuję! :)
kjwolny
Nowicjusz