Volvo V40 1.9 diesel

31 Sie 2018, 07:57

Czesc. Szukam auta i ostatnio w oko wpadły mi dwa Volvo V40 1.9 di 115 km. Jeden srebrny, sprowadzony z Francji w 2014 roku, przebieg około 285 tysięcy kilometrów, za 6700, do lekkich poprawek, rocznik 2003.
Drugi ciemnoszary, sprowadzony z Belgii, jeszcze nie zarejestrowany, przebieg około 240 tysięcy kilometrów, za 6500, full opcja wyposażenia (według sprzedającego), czysty nawet w komorze silnika, blacharsko można powiedzieć że 9/10, rocznik 2002 (po atrapie chłodnicy i lampach wnioskuję że to przedlift)
Ktory powinienem wybrać i na co zwrócić uwagę przy kupnie i jakich usterek mogę się po takim aucie spodziewać?
MarcinMRG
Nowicjusz

31 Sie 2018, 08:13

MarcinMRG napisał(a):czysty nawet w komorze silnika

jak Dimerem umyli to normalne że będzie czysty.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

31 Sie 2018, 10:45

MarcinMRG napisał(a):rocznik 2002 (po atrapie chłodnicy i lampach wnioskuję że to przedlift)

Są dwie możliwości albo Ci się pomyliło i jest to polift bo lifting był w 99roku a jeśli przód jest przedliftowy to auto było po dzwonie i zostało wyklepane.

Masz jakieś linki do ogłoszeń?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2018, 12:35

Mogło mi się pomylić że to przedlift, bo jednak jak wynikało z dzisiejszej rozmowy ze sprzedającym do full opcji brakuje ksenonów, a ten srebrny ma ksenony i to mnie mogło zmylić. Dowiedziałem się też że rozrząd był robiony w Belgii przy 200 tysiącach, auto od poniedziałku w Polsce, wymieniony łącznik stabilizatora i drążek kierowniczy z prawej strony.
Linki
Srebrny
[link do oferty na Olx wygasł]

Ciemnoszary
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
MarcinMRG
Nowicjusz

31 Sie 2018, 22:44

Srebrny wart uwagi,popielaty ładny ale sprowadzony i już pewnie opłacony więc tanio wychodzi bo ile musiał dać za niego żeby opłacało mu się sprowadzić,opłacić i jeszcze na tym zarobić..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Wrz 2018, 06:21

Właśnie o opłaty zapomniałem się zapytać ale myślę że jest do opłat i jak to przekalkulował en to gdybym go kupił za 6 k to wyszedł by mi i tak ponad osiem wliczając to ubezpieczenie i zimówki które za niedługo trzeba będzie kupić razem z felgami, a do srebrnego są dwa komplety a z opłat to tylko rejestracja na tą chwilę i nie trzeba iść do urzędu celnego ani tłumaczyć dokumentów
MarcinMRG
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuningowany Lexus LC 500 na SEMA Show w Las Vegas
    Wyścigowa wersja Lexusa LC 500 powstała na bazie prototypu. Auto zadebiutowało wczoraj na targach Specialty Equipment Market Association w Las Vegas. Ma nadwozie o zoptymalizowanej aerodynamice, sportowe zawieszenie, hamulce, ...
    Nowa generacja Lexusa IS pierwsze oficjalne zdjęcia
    Światowa premiera całkowicie nowego Lexusa IS będzie miała miejsce 15 stycznia 2013 roku na Salonie Motoryzacyjnym w Detroit. Na rynku europejskim nowy model dostępny będzie między innymi w wersji IS 250 oraz w wersji IS ...

01 Wrz 2018, 14:05

To sam sobie odpowiedz na pytanie od którego warto zacząć oględziny :wink:
Barol
Awatar użytkownika

01 Wrz 2018, 16:26

Tego srebrnego już widziałem i chyba na niego się zdecyduje, bliżej mnie jest, jest już zarejestrowany ma dwa komplety opon, pc do czerwca i przegląd, więc jedyne o co się w nim mogę martwić to rozrząd, chyba że był niedawno wymieniony i małe ognisko rdzy przy szybie spowodowane prawdopodobnie zbieraniem się wody pod uszczelką po wymianie przedniej szyby. A w tym ciemnoszarym trzeba zrobić przegląd, załatwić opłaty, kupić drugi komplet opon razem z felgami na zimę, no i jest ode mnie ponad 100 km, laweta wyjdzie parę stówek, bo wolałbym nie ryzykować manadatu, bo policja w moich rejonach jest mocno wyczulona na auta z obcymi numerami, a polskich tablic z innego auta też nie będę zakładał bo to też ryzyko.
MarcinMRG
Nowicjusz

02 Wrz 2018, 09:25

No i niestety ktoś mnie ubiegł, srebrny poszedł w sobotę koło południa, dowiedziałem się o tym wieczorem, więc moje poszukiwania nadal trwają. Dlatego chciałbym się zapytać jak to jest z Mitsubishi Carisma z tym silnikiem? Bo z tego co wiem konstrukcyjnie oba auta mają dużo wspólnego?
MarcinMRG
Nowicjusz

02 Wrz 2018, 09:43

Myślisz nad carismą hmm a powiedz mi co kieruje ludźmi że w aucie które ma fajne silniki benzynowe (carisma) i tak chcą diesla? Nie wiem czy Ci chodzi o to że jak nie masz kasy na auto to jeszcze bardziej jej nie chcesz mieć?
Tak pytam ogólnie...bo Twój budżet i Twoje typy to idealny temat pt. "Jak umoczyć parę złoty" :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Wrz 2018, 10:18

Tak się tylko pytam, jeżeli ci przeszkadza że pytam się o diesla to zapytam o jak benzyniak i w Carisma chodzą na LPG?
MarcinMRG
Nowicjusz

02 Wrz 2018, 10:28

Oprócz 1.8gdi wszystkie będą ok
Najlepsze opinie zbiera 1.6, zresztą jet najpopularnijeszy
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Wrz 2018, 10:40

Marcin pomyśl ...masz około 7k na auto więc po co szukać coś co ma 50% więcej gadżetów do popsucia się? I można mówić że coś jest trwałe ale jak ma 15lat już może trzeba będzie wymienić?...a do tego są koszty robocizny i napraw "przy okazji"...czyli ruszysz jedną śrubkę a polecą trzy następne. Za 7k szukaj carismy benzynowej, corollki e11 przd liftem, avena t22... masz w tych autach proste i trwałe silniki 16v które naprawdę dobrze jadą i zrobią to bez stresu dla kierowcy. Do tego np.corollka 1,6 niech Ci spali 8-9l lpg masz 20zł.to powiedz mi który diesel spali Ci ropy za 20zł.i będzie tak prosty jak corollkowa benzyna?

Wracając do carismy to bierz sobie zwykłe 1,6 które w zupełności starcza.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Wrz 2018, 10:51

Ostatnio przewineła się przez forum ładna Carisma z 1ręki.
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika