Volvo V40 1.9 diesel

31 Sie 2018, 07:57

Czesc. Szukam auta i ostatnio w oko wpadły mi dwa Volvo V40 1.9 di 115 km. Jeden srebrny, sprowadzony z Francji w 2014 roku, przebieg około 285 tysięcy kilometrów, za 6700, do lekkich poprawek, rocznik 2003.
Drugi ciemnoszary, sprowadzony z Belgii, jeszcze nie zarejestrowany, przebieg około 240 tysięcy kilometrów, za 6500, full opcja wyposażenia (według sprzedającego), czysty nawet w komorze silnika, blacharsko można powiedzieć że 9/10, rocznik 2002 (po atrapie chłodnicy i lampach wnioskuję że to przedlift)
Ktory powinienem wybrać i na co zwrócić uwagę przy kupnie i jakich usterek mogę się po takim aucie spodziewać?
MarcinMRG
Nowicjusz

31 Sie 2018, 08:13

MarcinMRG napisał(a):czysty nawet w komorze silnika

jak Dimerem umyli to normalne że będzie czysty.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

31 Sie 2018, 10:45

MarcinMRG napisał(a):rocznik 2002 (po atrapie chłodnicy i lampach wnioskuję że to przedlift)

Są dwie możliwości albo Ci się pomyliło i jest to polift bo lifting był w 99roku a jeśli przód jest przedliftowy to auto było po dzwonie i zostało wyklepane.

Masz jakieś linki do ogłoszeń?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2018, 12:35

Mogło mi się pomylić że to przedlift, bo jednak jak wynikało z dzisiejszej rozmowy ze sprzedającym do full opcji brakuje ksenonów, a ten srebrny ma ksenony i to mnie mogło zmylić. Dowiedziałem się też że rozrząd był robiony w Belgii przy 200 tysiącach, auto od poniedziałku w Polsce, wymieniony łącznik stabilizatora i drążek kierowniczy z prawej strony.
Linki
Srebrny
[link do oferty na Olx wygasł]

Ciemnoszary
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
MarcinMRG
Nowicjusz

31 Sie 2018, 22:44

Srebrny wart uwagi,popielaty ładny ale sprowadzony i już pewnie opłacony więc tanio wychodzi bo ile musiał dać za niego żeby opłacało mu się sprowadzić,opłacić i jeszcze na tym zarobić..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Wrz 2018, 06:21

Właśnie o opłaty zapomniałem się zapytać ale myślę że jest do opłat i jak to przekalkulował en to gdybym go kupił za 6 k to wyszedł by mi i tak ponad osiem wliczając to ubezpieczenie i zimówki które za niedługo trzeba będzie kupić razem z felgami, a do srebrnego są dwa komplety a z opłat to tylko rejestracja na tą chwilę i nie trzeba iść do urzędu celnego ani tłumaczyć dokumentów
MarcinMRG
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...

01 Wrz 2018, 14:05

To sam sobie odpowiedz na pytanie od którego warto zacząć oględziny :wink:
Barol
Awatar użytkownika

01 Wrz 2018, 16:26

Tego srebrnego już widziałem i chyba na niego się zdecyduje, bliżej mnie jest, jest już zarejestrowany ma dwa komplety opon, pc do czerwca i przegląd, więc jedyne o co się w nim mogę martwić to rozrząd, chyba że był niedawno wymieniony i małe ognisko rdzy przy szybie spowodowane prawdopodobnie zbieraniem się wody pod uszczelką po wymianie przedniej szyby. A w tym ciemnoszarym trzeba zrobić przegląd, załatwić opłaty, kupić drugi komplet opon razem z felgami na zimę, no i jest ode mnie ponad 100 km, laweta wyjdzie parę stówek, bo wolałbym nie ryzykować manadatu, bo policja w moich rejonach jest mocno wyczulona na auta z obcymi numerami, a polskich tablic z innego auta też nie będę zakładał bo to też ryzyko.
MarcinMRG
Nowicjusz

02 Wrz 2018, 09:25

No i niestety ktoś mnie ubiegł, srebrny poszedł w sobotę koło południa, dowiedziałem się o tym wieczorem, więc moje poszukiwania nadal trwają. Dlatego chciałbym się zapytać jak to jest z Mitsubishi Carisma z tym silnikiem? Bo z tego co wiem konstrukcyjnie oba auta mają dużo wspólnego?
MarcinMRG
Nowicjusz

02 Wrz 2018, 09:43

Myślisz nad carismą hmm a powiedz mi co kieruje ludźmi że w aucie które ma fajne silniki benzynowe (carisma) i tak chcą diesla? Nie wiem czy Ci chodzi o to że jak nie masz kasy na auto to jeszcze bardziej jej nie chcesz mieć?
Tak pytam ogólnie...bo Twój budżet i Twoje typy to idealny temat pt. "Jak umoczyć parę złoty" :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Wrz 2018, 10:18

Tak się tylko pytam, jeżeli ci przeszkadza że pytam się o diesla to zapytam o jak benzyniak i w Carisma chodzą na LPG?
MarcinMRG
Nowicjusz

02 Wrz 2018, 10:28

Oprócz 1.8gdi wszystkie będą ok
Najlepsze opinie zbiera 1.6, zresztą jet najpopularnijeszy
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Wrz 2018, 10:40

Marcin pomyśl ...masz około 7k na auto więc po co szukać coś co ma 50% więcej gadżetów do popsucia się? I można mówić że coś jest trwałe ale jak ma 15lat już może trzeba będzie wymienić?...a do tego są koszty robocizny i napraw "przy okazji"...czyli ruszysz jedną śrubkę a polecą trzy następne. Za 7k szukaj carismy benzynowej, corollki e11 przd liftem, avena t22... masz w tych autach proste i trwałe silniki 16v które naprawdę dobrze jadą i zrobią to bez stresu dla kierowcy. Do tego np.corollka 1,6 niech Ci spali 8-9l lpg masz 20zł.to powiedz mi który diesel spali Ci ropy za 20zł.i będzie tak prosty jak corollkowa benzyna?

Wracając do carismy to bierz sobie zwykłe 1,6 które w zupełności starcza.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Wrz 2018, 10:51

Ostatnio przewineła się przez forum ładna Carisma z 1ręki.
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika