VOLVO V40 i V50

06 Lut 2012, 04:44

Witam.Ostatnio wypatrzyłem 2 VOLVA które mnie zainteresowały V40 i V50:

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bardzo proszę o wasze opinie odnośnie silników owych aut(1.9TDi i 2.0D) jak również jakie są koszty utrzymania tych samochodów ? Ktoś mi mówi że jedna część do Volvo kosztuje niewspółmiernie więcej niż np. do PASSATA czy AUDI.Chcę poznać waszą opinie czy to prawda.

Z góry dzięki za wasze opinie
Pozdrawiam
Miś Polska
MisPolska
Nowicjusz

Zdjęcia: 13
Auto: -

06 Lut 2012, 10:23

w mojej rodzinnej "flocie" jest volvo i to jedno z wspomnianych wyzej , mianowicie kombi , ale rozumiem iż wiesz że nie v40 a s40 , bo s=sedan v=kombi

co do części to generalnie norma , poza hamulcami , one jako jedyne są droższe niż np w bmw 320d e46 pozostałe ceny są bez zmian.

samochód jest bezawaryjny , jedynie świece żarowe raz na czas ( co roku ) się palą mowa o jednostce generalnie słabej bo TD 136 koni , jedyne do czego jeszcze można się przyczepić to spalanie wyższe o 0,5 do 1l na tle passata TDI

niestety należy pamiętać że za volvo płacimy jak za a6 , natomiast dostajemy golfa :) , bo nie jest to auto wielkie , ani super prowadzące się . to jedynie namiastka legendarnego luksusu . jedyne co dobija to wnętrze , jest ,,, kwestią gustu .

napewno nie służy do jazdy w 5 osob , tak samo jak bmw seri 3 czy vw bora /jetta lub audi a4

bo w 5 osob jest tam ciężko . generalnie przy zakupie trzeba sprawdzić elektryke całego autka i go zdiagnozować , bo usterkowość tkwi w zabawkach i wyposażeniu , szczególnie gdy go żadko używamy
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska

06 Lut 2012, 11:05

V50 jest ładniejsze nie ma co porównywać silnik 2.0 też lepszy , zbytnio sie na nich nie znam ale kilka osób na swojej drodze spotkałem i chwalili to auto ;)
Wszyscy wiedzą że zbiegają się laski,gdy widzą śmigło na rancie maski.
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GKW
Prawo jazdy: 06 05 2011
Auto: Toledo III

06 Lut 2012, 11:12

Z tego co wiem to diesle w v40 nie są najlepszym wyborem(konstrukcja renault)dosc awaryjne
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

06 Lut 2012, 16:14

Jak możecie to proszę napiszcie coś więcej o silniku w V40.Ciekawy jestem waszych opinii o tym silniku
MisPolska
Nowicjusz

Zdjęcia: 13
Auto: -
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Hyundai i20 z instalacją LPG BRC Sequent 24.11
    Hyundai i20 z instalacją gazową utrzymuje 5-letnią potrójną gwarancję bez limitu kilometrów. Hyundai Motor Poland wprowadził do sprzedaży model i20 z instalacją LPG. Samochód z napędem na gaz dostępny ...