Volvo V40 jak wyglądają koszty?

03 Cze 2014, 13:38

Wybaczcie literówkę którą popełniłem :)
Co do dostępności części to nie ma z tym najmniejszego problemu, wystarczy poszukać w sieci strony scandi-car lub volvoparts czy zwykłe części volvo. Oczywiście gdyby ktoś szukał np. emblematu Volvo ze strzałką na grila do kilkunastoletniego modelu to łatwo nie będzie lub cena będzie zaporowa ale wszystkie elementy karoserii, części mechaniczne, uszczelki itp to żaden problem.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

03 Cze 2014, 13:49

To przy okazji, poniekąd w temacie...

Wiecie pewnie sami, że kupując auto kilkunastoletnie, nawet jeśli uda nam się nabyć samochód w dobrym stanie mechanicznym to często kwestia estetyki leży i kwiczy.
Mam w związku z tym pytanie.
Ile kosztuje (pi razy oko) otapicerowanie samochodu?
Chodzi mi o całokształt:
Drzwi, deska rozdzielcza, dach, kanapy, fotele itp.
Myślę ewentualnie o ekoskórze.V40 czy V70.
Diesel czy Benzyna :D

Wybaczcie, że trochę na siłę podtrzymuję temat, ale faktycznie chcę się dowiedzieć jak najwięcej przed samym zakupem. Planuję przygotować się na, niemalże, każdą ewentualność.
Noah
Nowicjusz

Auto: Volvo V40

03 Cze 2014, 14:36

Tym się nie martw, są na rynku ładnie utrzymane V40 a nawet jakby przyszło ci coś modzić dla estetyki to na znanym portalu aukcyjnym znajdziesz wszystko np. bardzo ładne fotele z boczkami w skórze za jakieś 6-7 setek
marcpinio
Początkujący

Auto: mitsubishi carisma

03 Cze 2014, 17:32

tapicerką w V40 czy V70 nie ma się co martwić jest dobrej jakości i w różnych wariantach. Te modele nie mają takich newralgicznych punktów jak boczki w C30/S40/V50.
Koszty jak zwykle zależą od materiału i zakładu tapicerskiego, u siebie naprawiałem właśnie boczek siedzenia i za dwa elementy tapicerki za płaciłem 120zł z demontażem i montażem siedzenia.Materiał na tapicerkę można kupić w dużych arkuszach można też znaleźć tapicera z materiałem który Tobie się spodoba bądź oryginalnym. Jeśli jesteś z woj. śląskiego to mogę dać Ci namiary na dobrego tapicera.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak często kierowca powinien badać wzrok?
    Jak często kierowcy badają wzrok? Zwykle, gdy ubiegają się o prawo jazdy. Później, jeśli na tym etapie nie stwierdzono wady wzroku, nie mają już takiego obowiązku i mogą bagatelizować nieostrość widzenia. Kierowcy ...