Volvo V40-S40 1,9D 98-99r.

04 Gru 2007, 21:49

Witam przymierzam sie do zakupu Volvo V40 rocznik 98-99 z silnikiem disla.Na co zwracac uwage przy zakupie,czy utrzymanie takiego samochodu jest w miere tanie,jak sprawuje sie zawieszenie,jakie sa ceny czesci zamiennych i awaryjnosc takiego samochodzika.Ogolnie czy warto interesowac sie takim samochodem jako autkiem rodzinnym.
Jesli ktos cos moze mi podpowiedziec bede wdzieczny czekam na odpowiedzi.
Grzesiek12345
Nowicjusz

05 Gru 2007, 00:27

Witam,

Generalnie jest to auto dobrze wykonane, jeździ się całkiem nieźle. Wygodne fotele na których nie odczuwa się jazdy nawet na długich trasach. Jeżeli chodzi o awaryjność tego autka to raczej jest znikoma. Na naszych drogach wysiada przeważnie zawieszenie które jest dość kosztowne w wymianie głównie tylne (wielowahaczowe). Bagażnik nie zachwyca pojemnością porównując z innymi autami tej klasy, ale jest wystarczający.
Co do części to ceny normalne porównując z innymi autami z tego przedziału.

Posiadałem S40 2.0 benzyna + gaz sekwencyjny i byłem zadowolony z tego samochodu ;)
Jak znajdziesz dobry egzemplarz to będziesz zadowolony.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX 250h E-Four - kompaktowy SUV
    UX to nowy kompaktowy SUV Lexusa, oferowany m.in. z napędem hybrydowym z silnikiem 2,0 l o łącznej mocy 184 KM. Auto powstało na platformie GA-C. Wersja 4x4 z elektrycznym układem E-Four zużywa według pomiaru WLTP od 5,8 ...