Volvo V40 za 20tys. czy warto?

02 Lip 2007, 23:58

Witam wszem i wobec. Może trochę głupie pytanie, ale co mi tam lepiej się zapytać niż później żałować.
Chce kupić auto. Bardzo podoba mi sie Volvo V40, interesuje mnie tylko diesel 1,9(Słyszałem ze maja jednostkę od Renault jak oceniacie ten silnik i czy sa modele z silnikami od volviaka?). Moge wydać 20tys zł. Co Wy znawcy powiecie na taki pomysł. Na Allego widze auta, które za takie pieniadze są w interesujacym stanie.
Przeważnie maja przejechane z przymrużniem oka 170 tys. ja stawiam ze maja powyżej 200 tys. co o tym myślicie czy będzie taki Volviaczk się ładnie trzymał?
Na co mam zwracać uwagę i oco pytać jeśli już się zdecyduję.
Dziękuje i pozdrawiam
stanko
Nowicjusz

03 Lip 2007, 12:28

Ja jestem posiadaczem volvo v40 z silnikiem 1.9 TD tylko tym starszym i jestem z silnika bardzo zadowolony. Jest bardzo mało awaryjny chyba jedyne co się przytrafiło i nie wiem dlaczego to uszczelka pod głowicą po za tym tylko zwykłe wymiany czyli klocki, tarcze czy olej. Samochodzik bardzo dobrze się trzyma ma u mnie już ponad 230 tyś i nie dzieje się z nim nic dziwnego. Jeśli chodzi o komfort to osobiście uważam że ma troszke za twarde zawieszenie ale idzie przywyknąć do tego wyśmienite i wygodne fotele, często jeżdżę w długie trasy i zawsze czuję się wyśmienicie. Prowadzi się go naprawde łatwo i lekko, a gdy trzeba przydusić nie ma z tym problemów. Polecam to auto, co do silnika to nawet 200tyś nie jest dużo znam ludzi którzy żyłuja je nawet do 400tyś i więcej i nie narzekają. jednak eksploatacja nie jest tania i wymaga oryginalnych części.
Zależy który rok bo chyba w 99 weszły silniki1.9 120 konne mój jest z 97.
kociub
Początkujący

04 Lip 2007, 02:18

:D Kociub poprawiłeś mi humor:) Ale nie wiesz czy masz silnik Renault czy Volviaczka? Dużo ludzi również narzeka na skrzynie biegów w tych modelach czy to prawda czy przesada? Jak auto w Twoim przypadku pali? Części słyszałem ze muszą być oryginalne ale też do mnie doszło że dużo jest używanych co znaczy że tańszych części.
Kociub a czego nie lubisz w swoim aucie?
Jadę jutro do komisów popytać czy ludzie kupują te modele i czy cieszą sie zakupem czy płaczą.
stanko
Nowicjusz

04 Lip 2007, 18:24

Ja mam silnik renault na pewno i nie narzekam nic z nim się nie dzieje.
Skrzynia biegów jest w porządku biegi wchodzą lekko i nie mam z nią absolutnie żadnych problemów.
Ja zawsze kupuję oryginalne części po prostu lubię mieć pewność i dbać o swój samochód.
Nie potrafię jeździć ekonomicznie, bo lubię przycisnąć pali mi ok 8-9 litrów, ale mój znajomy z silnikiem już 99 roku tym 120 konnym jeżdżąc ekonomicznie schodzi poniżej 7 także nie jest źle. Myślę że się nie zawiedziesz.
kociub
Początkujący

07 Lip 2007, 01:02

Dziękuje :D
stanko
Nowicjusz

07 Lip 2007, 13:07

Może napisz czy się zdecydowałeś bo jestem bardzo ciekawy. Ciesze sie że jakoś mogłem pomóc
kociub
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    AutoSalon - Bass i Tuning Show, Lublin 2012 / relacja
    W dniach od 21 do 22 kwietnia 2012 roku w Centrum Targowm Międzynarodowych Targów Lubelskich odbyła się kolejna edycja Targów Motoryzacyjnych AUTOSALON i Targi Tuningowe - Car Audio BASS&TUNING SHOW. Wiosenne ...