Volvo V40cc zamek drzwi tył

03 Lut 2021, 10:25

Witam.
Zamek z tyłu nie otwiera się od zewnątrz a od środka działa,czy ktoś wie w czym przyczyna ?
Podobną sytuacje miałem w drzwiach prawy tył i po kilku dniach zamek znowu działa.
Czy na takie zachowanie może mieć wpływ temperatura (mróz) albo zamki będą do wymiany ?
Może ktoś wie czy takie zamki się naprawia i gdzie ?
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
EMERYT66
Nowicjusz

03 Lut 2021, 10:59

Teoretycznie może mieć mróz na to wpływ ale tera mamy dodatnie temperatury lub bliskie zeru i generalnie to nie jest stare auto więc raczej bym to wykluczył. Sprawdzałeś czy przy pociąganiu za klamkę z zewnątrz z drugiej strony jest różnica jeżeli chodzi o opór? Czy ta która nie otwiera drzwi da się pociągnąć się w takim samym zakresie ale bardzo lekko?
Czy drzwi są na pewno odryglowane?

Zobacz jeszcze ręczne blokowanie drzwi tu https://www.volvocars.com/pl/support/ma ... anie-drzwi
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Lut 2021, 14:06

Dzięki.
Klamka z drzwi lewe te które nie da się otworzyć na zew działa tak jak przy zamkniętym zamku i nie różni się od drzwi prawych.Natomiast drzwi prawe raz działają raz nie.Z tym problemem byłem w ASO i stwierdzili że tylko wymiana bo ta seria takie ma problemy z zamkami tył.Koszt wymiany 1 szt ok 1000 zł.Dla mnie to ostateczność.
EMERYT66
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne