Volvo V50,co powiecie o tym autku?

25 Gru 2014, 17:28

Witam
Niebawem będę nosił się z zamiarem zmiany auta na jakieś nieduże kombi.Z racji tego ,że powiększ mi się rodzinka uważam ,że taki samochód będzie odpowiedni.Wcześniej miałem również 2 auta kombi tj.BMW E46 2.0 diesel jak również A4 B7 1,9 TDI.Uważam ,że to bardzo dobre auta o ile trafi się na auta zadbane.Mam jakieś tam swoje zdanie na temat każdego z nich.BMW-fajny samochodzik,dobry silnik ,dynamiczny lecz na nasze dziurawe drogi auto twarde i za niskie,trzeba uważać na krawężniki,wysepki itp.Z kolei Audi B7,wygląd w środku znacznie ładniejszy od BMW,auto w moim przypadku miało wyższe zawieszenie,znacznie bardziej komfortowe jak BMW ale w przypadku również naszych wspaniałych dróg zawieszenie bardzo delikatne bo aluminiowe,silnik głośniejszy jak w E46 i brakowało w nim 6-go biegu.
Dlatego chciałem wypróbować teraz Volvo V50,samochód wielkościowo podobny do opisanych powyżej 2 aut,czytałem wiele pozytywnych opini o nim.Ale chciałbym również przeczytać tu na forum jakieś Wasze uwagi na temat tego auta.Przymierzam się do silnika 2.0 diesel, a mój budżet na to auto to w granicach 20-22 tys zł.
artixp
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: VW Golf IV
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

25 Gru 2014, 18:47

Na forum ma takie Volvo kolega "Rom" to Ci więcej powie. Buda od Focusa silnik PSA 2.0 HDI dobra jednostka. Małe kombi całkiem sensowne.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Gru 2014, 13:29

Ładne autko drogie w utrzymaniu (serwisowaniu).
tomaj35
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 1974
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Vectra C, Meriva A
Silnik: 1.8
Typ: Van

28 Gru 2014, 13:42

tomaj35 napisał(a):drogie w utrzymaniu (serwisowaniu)
bzdura. Na jakiej podstawie tak sądzisz? Przecież to kompakt mający wiele wspólnego z Focusem
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

28 Gru 2014, 15:43

Słyszałem że jak chcesz diagnozować elektronikę to tylko przez serwis, więc porównując do vw lub opla wychodzi drogo, poza tym nie wszystkie części pasują od forda.
tomaj35
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 1974
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Vectra C, Meriva A
Silnik: 1.8
Typ: Van
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...