07 Cze 2015, 20:23
Płyta i zawias są z Focusa więc tutaj koszty utrzymania nie są wysokie. Generalnie serwisowanie wcale nie jest takie drogie jak "znawcy" twierdzą, oczywiście jeśli patrzy się na ceny ASO to się nie dziwię. Sporo jest mechaników maniaków Volvo i w każdym województwie znajdziesz kogoś kto w rozsądnych pieniądzach naprawi auto. Taki przykład ostatnio wymieniałem chłodnicę klimy, w ASO zaśpiewali ponad 2000 a w niezależnym serwisie zrobili mi za 600zł.
2.0 D to świetny silnik do V50/S40, mocny wytrzymały a jednocześnie oszczędny tylko jak to z dieslem raczej do miasta się nie nadaje, problemem nie jest sak silnik ale osprzęt mocno cierpi na krótkich odcinkach.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o silnikach benzynowych w V50 to zapraszam na volvoforum.pl tam znajdziesz informacje, ja bardziej w klekotach siedzę
![Wink ;)]()
Powodzenia
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.