VOLVO xc70 z usa. światła i inne przeróbki potrzebne?

10 Paź 2010, 11:23

Witam,

planuję zakupić samochód xc70 z usa rocznik 2008. Będzie to mój pierwszy raz kiedy takiego zakupu dokonam i w związku z tym mam pytanie czy trzeba przerabiać światła w tym samochodzie, ewentualnie inne elementy?

Proszę o pomoc, pozdrawiam
giszek
Nowicjusz

Miejscowość: wlkp

10 Paź 2010, 15:13

giszek napisał(a):czy trzeba przerabiać światła w tym samochodzie

Tak,musisz wymienić wszystkie/czy prawie wszystkie lampy/ktory będa miały homologację europejską.Z tego co wiem to nawet diagności-klepacze :mrgreen: nie chcą puszczac samochodów w wersji made i usa.. :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Paź 2010, 14:06

Volvo z rynku amerykańskiego są wyposażone w tylne światła przeciwmgłowe, więc pozostanie ewentualna wymiana reflektorów przednich, przestrojenie radioodbiornika i zmiana jednostek na metryczne.
maxo
Nowicjusz

Miejscowość: Wieluń

11 Paź 2010, 14:16

maxo napisał(a):Volvo z rynku amerykańskiego są wyposażone w tylne światła przeciwmgłowe

Byc moze i tak.Tylko z reguły sa razem z innym tzn.kierunkowskazem lub światłem stop co w naszych przepisach jest niedopuszczalne...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Paź 2010, 15:45

Tylne też trzeba wymienić - homologacja. A jeżeli masz czerwone kierunkowskazy, to tym bardziej. Tak samo jeżeli kierunkowskazy świecą się słabym światłem cały czas, a po włączeniu kierunku migają mocniejszym, to tez trzeba to zmienić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM IntelliLink - teraz z funkcją Siri Eyes Free
    ADAM to najbardziej zindywidualizowany i "kontaktowy" samochód miejski Opla w segmencie A. System informacyjno-rozrywkowy IntelliLink jest kompatybilny ze wszystkimi smartfonami pracującymi w systemie operacyjnym Android ...
    Hamowanie silnikiem - niższe spalanie i bezpieczeństwo
    Hamowanie silnikiem to element techniki jazdy, dzięki któremu możemy z jednej strony zmniejszyć zużycie paliwa w naszym aucie, a z drugiej wpłynąć na bezpieczeństwo jazdy. Nie jest to jednak łatwy sposób hamowania, ...