Vulca de Veico

30 Mar 2008, 10:12

Włoska firma Faralli & Mazzanti specjalizuje się odnawianiu klasycznych aut sportowych i tworzeniu sportowych nadwozi (m.in. na potrzeby filmu). Tym razem postanowiła samodzielnie wypuścić serię własnych samochodów sportowych. Tak powstała Vulca de Veico, w stylu włoskiego GT. Nazwa nawiązuje do etruskiego rzeźbiarza, który tworzył w VI wieku p.n.e.
Czteromiejscowe coupe wyposażono w silnik V12. Na początek pojawia się seria 10 aut, mocno spersonalizowanych. Klienci mają do wyboru kilka pojemności silnika - 6 l (455 KM), 7,1 l (520 KM) i 7,5 l (600 KM). Różne są też ceny - wahają się od 280 do 340 tys. euro. Autorem designu jest węgierski stylista Zsolt Tarnok.
co wy na to?
"Lepiej słabym autem jeździć na 100% niż najlepszym na 20%"
Hubertusss
Początkujący

Miejscowość: Radom

30 Mar 2008, 15:52

Mógłbym powiedzieć co tym samochodzie myślę,ale najpierw musiałbym je zobaczyć :P Ale parametry techniczne przedstawiają sie dość obiecująco ;) Tylko mam pewne obawy co do stylistyki,nie widziałem jeszcze samochodu węgierskiego stylisty.
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak radzić sobie z podstawową obsługą samochodu?
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...
    Młodzi kierowcy z najwyższym wskaźnikiem wypadków
    Kierujący poniżej 25 roku życa charakteryzują się najwyższym wskaźnikiem liczby wypadków na 10 tys. populacji. Choć niedawno zmieniły się przepisy związane z prawem jazdy, to wciąż nie zaostrzono zasad dla nowych kierowców, ...