VW, Audi za 40 tys. zł.

11 Sie 2010, 12:08

Mary$ napisał(a):No właśnie mam też focusa mk2 przed liftem. Wiesz co ja chce po prostu samochód do jazdy na uczelnie i do klientów (miasto) oraz w trasy na ok 200 km (Gdańsk - Olsztyn/ Szczytno). Chcę, samochodzik, którym się wszędzie wcisnę w mieście, ale też żeby dawał radę w trasie, po trasie raczej nie szalej bo na 7 i tak dużo wariatów, a wyprzedzać to będę tylko ciągniki i tiry. Jak tam zawieszenie i elektronika? Samochodzik jest cichy? Chodzi o to żeby fajnie się jeździło i cicho. Ooo tak jeszcze jak tam ta kosmiczna deska rozdzielcza się sprawuje podczas jazdy? Chodzi o łatwość obsługi i jej funkcjonalność. Nie wiem co jeszcze, pisz wszystko o nim co przyjdzie Ci do głowy. Jakieś wady?

Do jazdy na 7mce wystarczy :mrgreen:
Deska? Intuicyjna obsluga, serio. przyciski duze i wygodne w obsludze sterowanie reczna klima. Wada: przycinajace sie pokretlo od regulacji nawiewu(wersja z klima man)
A i wada zwiazana z radiem- slabe wyszukiwanie stacji- bez zaklocen slucha sie wlasciwie tylko najwiekszych rozglosni.
Zawieszenie? Po 33000 km nawet w Polsce jeszcze nic nie powinno nawalic
Samochod jest cichy chociaz nigdy nie jechalem nim na trasie wiecej niz 120km/h, a swoja mazda czy seatem przekraczam ta predkosc srednio o 20-40km/h(autostrady oczywiscie :twisted: )
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

11 Sie 2010, 12:11

ACSznycel napisał(a):Fakt, Francuzi i Włosi lubią parkować metodą "na zderzak", ale oprócz tego że auto jest poobcierane nie ma to wpływu na jego walory użytkowe ani komfort, tam nie traktują samochodu jak lokaty kapitału, po prostu ma jeździć i służyć do transportu. Bierz benzynkę, bo diesel trochę za słaby, do miasta 65 koni ci starczy, ale na trasę już nie.

Dziwi mnie tylko czemu ktoś sprzedaje roczne autka...

Wiesz co nie zdziwilo by mnie gdyby ktos sprzedawal fieste z benzynka- powiekszyla mu sie rodzina, potrzebuje czegos z dieslem/mocniejszym silnikiem.
a diesle=dzwon

O JESZCZE JEDNA WADO-ZALETA. Korek wlewu paliwa otwiera sie tylko po przylozeniu wlasciwego pistoletu- o ile z jednej strony dobre rozwiazanie- nie wlejesz ON do benzyny i odwrotnie o tyle w razie braku paliwa na trasie musisz holowac na jakies bp lub orlen :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ