Vw Beetle rocznik 99

03 Mar 2019, 16:16

Witam
Szukam autka dla żony i z tego co mi opowiada to podobają jej się takie właśnie autka. Budżet max do 10tyś. Do użytkowania głównie po mieście i z rzadka niedaleka podróż za miasto ( do 100km).

Znalazłem taką oto ofertę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z opisu wynika że ideał. Kolor żonie się podoba. Na co zwrócić uwagę przy kupnie takiego autka? Jest warte tej ceny? Rocznikowo to 20 letnie auto - jest sens pakować się w nie do takiego użytkowania? VIN podany w razie co wykupię raport chyba,że ktoś pomoże w tej kwestii.

Pozdrawiam
kamolot
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Vw Jetta
Silnik: 1.9 TDI 105KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

03 Mar 2019, 18:23

Jak już szukasz bitla to bierz ten 90 konny, jest pozbawiony 2 masy, drogich wtrysków i zmiennej geometri turbo. Ogólnie bitel to auto tanie w utrzymaniu, konstukcyjnie to golf IV więc nie ma to co zaskoczyć
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Mar 2019, 19:07

Dzięki za odpowiedź.
Mowa tutaj o tdi 1.9 ? Niestety warunek żony to benzyniak i diesel odpada w tym temacie. Odnośnie wspomnianego ogłoszenia to jedynie ta moc silnika przeszkadza w jeździe miejskiej (odnośnie spalania). Stad jak najbardziej wolałbym autko o mniejszej mocy mniejszym skomplikowaniu w tej kwestii.
kamolot
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Mar 2019, 20:47

Nie zawracaj sobie nim glowy.Nie wierzę w ten przebieg w 20 letnim sam.Na ten temat coś wiem bo pracowalem w tym bałaganie 15 lat... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

03 Mar 2019, 21:08

Zapewne coś jest nie halo - nie ma aut idealnych - żona już wie że chce beetla - teraz tylko znaleźć odpowiedniego w warm- maz.

Proszę zatem o pomoc w poszukiwaniach - może ktoś ma takowe albo zna kogoś - temat nie jest nagły ale im szybciej tym lepiej. Autko o wymaganiach jak powyżej aby nie żółty czy różowy ( ma te wymagania :) ) do jazdy miejskiej czyli silniczek eko 1.4 max 1.6 - gaz mile widziany.

Dziękuję.
kamolot
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Mar 2019, 21:25

A ja jestem w stanie uwierzyć w ten przebieg bo po 1 kiedyś ludzi robili mniejsze przebiegi autami a po 2 taki bitel nie jest do jeżdżenia na trasy a bardziej dla baby do roboty czy na zakupy.

W tamtym roku sprzedalismy takiego bitla z 98 roku w dieslu z przebiegiem niecale 220, jeszcze jeździ i nie dołożył złotówki.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Audi S8 "Samochodem roku 2013" na Ukrainie
    Audi S8 zdobyło prestiżowe wyróżnienie na Ukrainie. W klasie luksusowych limuzyn przyznano mu tytuł "Samochodu roku 2013". Werdykt podjęło jury składające się z ekspertów w dziedzinie motoryzacji i osób ...