VW Bora 1.9tdi 115km

22 Mar 2014, 20:07

Witam mam takie pytanie byłem dzisiaj oglądać VW bora tdi 115km no i nie kupiłem.Jak weszliśmy pod spód auta to :shock: cały blok silnika od góry po miske zachlapany olejem i też jakiś czerwony olej od strony skrzyni też coś kapał. O i moje pytanie od czego mogło być takie zachlapane olejem aż od samej góry i też coś trochę ciężko palił. Zaproponowałem handlarzowi że za 8tyś mogę wziąć tą Bore ale nie :no:
Może ktoś coś by napisał jakie przyczyny mogą być zawsze to wiedza na przyszłość
Pozdrawiam Qontrol :yes:
qontrol
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 01 2010
Auto: VW BORA
Silnik: 1.9TDI 130KM ASZ
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

23 Mar 2014, 09:25

Mam VW T5,calutki spód silnika jest uwalony olejem,cieknie zewsząd(muszę dolać 2l oleju na 15 tyś km) ,auto ma pewny przebieg ok.280 tyś km,wniosek? VW z tych lat to nie są jakieś mecyje, nie koszerne auta jednym słowem.No ale cóż,zamierzam wlać jakiś środek regenerujący uszczelnienia np.,,Liqui Moly verlust stop oil,,,zobaczymy czy coś to da,poza tym auto sprawuje się fenomenalnie.Lepiej jest kupić auto z kaczącym silnikiem,ale nie wyeksploatowanym,niż z silnikiem suchutkim ale dogorywującym ,(widziałem takie auta)Silnik zawsze można uszczelnić.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Silnik z Lexusa RC F będzie napędzany wodorem?
    5-litrowy silnik, który napędza Lexusa RC F, jest przebudowywany po to, by mógł być zasilany wodorem. To sposób na to, by silniki spalinowe, zwłaszcza pięknie brzmiące motory jak lexusowe V8, jeszcze ...