VW Bora proszę o pomoc i sprawdzenie ogłoszenia

10 Kwi 2014, 11:39

Witam!
Jestem zainteresowany zakupem auta. Wybór padł na Borę 1.9.
Znalazłem takie oto ogłoszenie [link do oferty na Allegro wygasł]
Proszę o opinie na temat tego konkretnego egzemplarza, czy warto się nim zainteresować? Przebieg bardzo niski i liczę się z tym że był cofany, ale powiedzcie mi na podstawie zdjęć czy jest w miarę ok.
Pozdrawiam serdecznie
Mariusz
Mariuszxyz
Nowicjusz

Auto: Opel

10 Kwi 2014, 11:55

"Niesamowity stan", "idealna", "jedyna taka"? :) Typowe ogłoszenie od handlarza. 12 -letnie auto nie może być "idealne", koniec kropka.
Bora jest fajnym autkiem, ale osobiście po lekturze takiego ogłoszenia absolutnie bym się nie zainteresował tym egzemplarzem.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

10 Kwi 2014, 12:00

Tak, ale 3/4 ogłoszeń jest tego typu na allegro :/ a po zdjęciach ok?
Mariuszxyz
Nowicjusz

10 Kwi 2014, 12:06

Jeszcze taką wypatrzyłem, starszy rok, ale opis bardzo uczciwy no i blisko bym miał
[link do Tablica wygasł]
Mariuszxyz
Nowicjusz

10 Kwi 2014, 12:57

Tą bym zobaczył, faktycznie wygląda uczciwie. Jeśli masz blisko to możesz ją obejrzeć. Przebiegiem bym się nie przejmował - Golf IV (1.9 TDI 90KM, ta najmniej problemowa wersja), którym obecnie jeździ mój brat (wcześniej jeździłem nim ja) ma już nieco ponad 370 tys.km na liczniku, a spisuje się świetnie.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

10 Kwi 2014, 15:18

Ten 1.9 TDI 101KM jest taki sobie. Ani nie jedzie szałowo, anie mało nie pali a do tego głośny i najbardziej się psuje
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik F20C - Honda
    Honda słynie z bardzo dobrych silników oraz słynnego systemu zmiennych faz rozrządu VTEC. Jednym z najciekawszych motorów stworzonych przez japońskiego producenta jest ten zastosowany w Hondzie S2000. Wykonana ...

10 Kwi 2014, 21:12

Wcześniej miał być Passat, ale wielowachacz mnie zniechęcił. Golf IV i octavia mnie nie przekonują, wybór padł na Borę.
Czyli ten z Kwidzynia ok, tego z mazowiekciego raczej odpuścić?
Mariuszxyz
Nowicjusz

11 Kwi 2014, 11:21

[link do oferty na Allegro wygasł]
A co o tym sądzicie?
Mariuszxyz
Nowicjusz

11 Kwi 2014, 13:55

A musi być VW :?: Jest wiele lepszych aut..
Koniu
Forumowicz VIP

11 Kwi 2014, 20:44

Osobiście nienawidzę vw i pochodnych, ale szukam auta dla teścia bo mnie poprosił. Radziłem Mu stilo 1.9 jtd bo bardzo fajne autka ale ma być vw i koniec.
Mariuszxyz
Nowicjusz

11 Kwi 2014, 21:01

Stilo akurat awaryjne. A może zobacz na Toledo/Leon jeszcze.
Koniu
Forumowicz VIP

11 Kwi 2014, 21:27

Mój tato ma bore z silnikiem 1.9 z tym że tam jest jakieś 115 koni czy jakoś tak,
Silnik to w każdym razie 1.9 tdi kupił ją kilka lat temu jest to wersja w sedanie i zrobił nią sporo km ogólnie bardzo fajne autko ale tyle co on w to autko włożył to głowa mała...
Za sam zakup dał jakieś ponad 20 tysięcy ale wiadomo ceny się zmieniają.
Pamiętam,że jakiś rok czasu jak nie wcześniej po zakupie padło coś w skrzyni i głowica była robiona w silniku więc jakieś 3000 mu poszło jego wersja jest Amerykańska ma nawet te lipne Amerykańskie lampy co nie świecą wcale tak dobrze ale żarówka kosztuje do nich jakieś 40zł.
Osobiście jakbym brał bore to z silnikiem 2.0 benzyna i włożył do niego instalke lpg takie rozwiązanie wydaje mi się że byłoby korzystniejsze:)
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

11 Kwi 2014, 21:53

1. bym odpuścił
2. od młodego gniewnego,
a) "Aktualny przebieg jest jak najbardziej realny, mam faktury i książkę serwisową na której praktycznie co rok przebieg jest większy o około 18tys. km :)"
a to ciekawe ile on zrobił i teraz sprzedaje...
b) "Auto na prawdę godne polecenia! Ze względu na odpryski i pęknięcia lakieru, lakierowane były zderzak i przednia maska.:
Auto po "dzwonie", czy taki dobry właściciel, że tak dba?
Rzuć okiem jeszcze szczególnie na tył ( jeśli się wybierzesz oglądać), bo coś mi się wydaje że tam też mógł mieć przygodę.
subb0
Aktywny

Miejscowość: GDAŃSK / WARSZAWA
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Corolla E12
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Kwi 2014, 22:48

Dzięki bardzo za pomoc. Ma być kombi (relingi) także toledo niestety odpada.
Dzwoniłem i dowiadywałem się w sprawie tego pierwszego. Podał mi numer VIN i wysłał zdjęcia komory silnika. Silnik nie wymyty, ale historia z autem dosyć "kolorowa". Podobno wujek w niemczech pomógł mu go kupić i sprowadzić, ale ma problemy finansowe i musi sprzedać Borę. Zgodził się sprawdzić auto w aso vw a także podjechać na policję w celu weryfikacji pod kątem szemranych interesów.
Czyli trzeba non stop przeglądać ogłoszenia i jak trafi się przyzwoity egzemplarz to wtedy działać.

Edit:
pokazało się takie coś, dosyć blisko mam. Handlarz co prawda ale może warto zerknąć?
[link do Tablica wygasł]
Mariuszxyz
Nowicjusz

12 Kwi 2014, 15:04

Bita z przodu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012