VW Bora. Świeci kontrolka bagażnika-nie da się otworzyć.

19 Kwi 2014, 13:36

Witam serdecznie. Napotkał mnie wczoraj pewien nieprzyjemny problem, jak zresztą nie okłamując, co tydzień w tym samochodzie... Mianowicie Jadąc sobie spokojnie ulica, zaświeciła mi się kontrolka otwartego bagażnika, którego to nie otwierałem już kilka dni. Zajechałem na parking i kolejnym problemem stała się uchylona (przeze mnie) szyba kierowcy, która nie odpowiadała...Jak zresztą cała reszta szyb, lusterka również padły, to samo z oświetleniem kokpitu. Mówię o p trzech lampkach na podsufitce, oświetlenie deski działa jak należy. Wyszedłem z auta, zamknąłem na pilocie, otwarłem, szyba poszła w dół... No cóż, w końcu udało mi się ją zamknąć przekręcając kluczyk w zamku, bagażnik tez mogę otworzyć jedynie kluczem, przycisk w klapie nie reaguje. Jedyne co próbowałem zrobić to odłączyć akumulator, jednak nic to nie dało. Czy ktoś napotkał może podobny problem i wie w czym leży przyczyna?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;)
Zontas
Początkujący

Zdjęcia: 17
Miejscowość: Bielsko-Biała
Prawo jazdy: 25 01 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Alfa Romeo 156 Sportwagon
Silnik: 1.9 jTD 115KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

20 Kwi 2014, 12:00

Odświeżam..
Zontas
Początkujący

Zdjęcia: 17
Miejscowość: Bielsko-Biała
Prawo jazdy: 25 01 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Alfa Romeo 156 Sportwagon
Silnik: 1.9 jTD 115KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

20 Kwi 2014, 16:15

Proponuję sprawdzić bezpieczniki
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie śpij za kierownicą podczas jazdy!
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...
    Mitsubishi ASX 2013, Mocny – Bezpieczny – Prosty
    Od dnia premiery w 2010 roku model Mitsubishi ASX sprzedał się w 250 tyś. egzemplarzy, z czego 140 tyś. znalazło nabywców w Europie i Rosji. Tym samym pojazd stał się globalnym rynkowym przebojem firmy Mitsubishi Motors ...