VW Caddy - bagażnik rowerowy na hak, Caddy z hakiem we Wrocławiu

07 Sie 2024, 19:16

Hej wszystkim,

w skrócie: pilnie poszukuję kogoś kto ma we Wrocławiu VW Caddy z hakiem i klapą bagażnika otwieraną do góry. Potrzebuję podjechać na 10min z bagażnikiem rowerowym i przymierzyć czy uda mi się założyć i otworzyć klapę z założonym bagażnikiem na hak.

wiem że moim następnym autem będzie VW Caddy, tylko jeszcze go nie mam :( a potrzebuję już kupić bagażnik rowerowy na hak. Chciałbym żeby pasował do mojego następnego auta :). Jeśli jest ktoś z Wrocławia z Caddym z hakiem - dajcie pliz znać.

Jakby ktoś miał bagażnik na hak na 3 +1 rowery (na 3 rowery z możliwością dołożenia adapterem czwartego) który pasuje do Caddiego i pozwala otworzyć klapę - dajcie proszę znać jaki model. Przeglądałem forum, ale nie znalazłem takiego tematu...
Tieren
Nowicjusz

09 Sie 2024, 09:03

Problem w tym że wysokość kuli od haka może się różnić w zależności od producenta haka i może okazać się ze przymierzysz u kogoś będzie ok, a później u Ciebie już nie. Zobacz jak to wygląda z wysokością tak na szybko znalezione.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Sie 2024, 09:43

ale zawsze będę chociaż wiedział czy przechodzi na styk, z zapasem czy w ogóle...
Tieren
Nowicjusz

09 Sie 2024, 11:35

A wiesz już jaki to dokładnie bagażnik? Już go masz czy dopiero będziesz kupował? Podaj jego model.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Sie 2024, 10:57

Hej, kupię dowolny bagażnik 3+1 (baza na 3 rowery z rozszerzeniem na czwarty rower) na hak który będzie pasował do Caddy'iego :) Najlepiej jakby był składany do przechowywania, ale niekoniecznie...

Udało mi się wczoraj we Wrocławiu sprawdzić dwa modele (znalazłem VW Caddy z hakiem w komisie i pracownik był na tyle miły że pozwolił mi poprzymierzać). Podaję je tutaj, może się komuś przyda, będzie wiedział że raczej nie ma co ich kupować:
- Atera Strada Sport M3 - bardzo fajny bagażnik, nie jest składany/foldable, ale jest na tyle mały że po złożeniu pałąka jest niewiele większy niż ten drugi; niestety ten nie przechodzi o 4-5cm; ten kupiłem, bo do obecnego auta pasuje a kupiłem używkę w dobrej cenie. Jakby ktoś się nad nim zastanawiał - mnie do tej pory całkiem nieźle wchodziły 4 rowery (ma rozszerzenie, używałem go już wcześniej i świetnie nam się spisywał), chociaż zwykle 2 rowery były z tych mniejszych (dziecięce/młodzieżowe). Teraz pierwszy raz będziemy jechali z 4 dużymi rowerami (dzieci dorastają), mam nadzieję że wejdą.
- ProUser Diamant FG3 (to jest dokładnie to samo co EUFAB PROBC3) - bardzo fajny bagażnik, wygodnie i szybko się składa. Po złożeniu bardzo łatwo go przenosić/przechowywać w pionie. Po rozłożeniu jest ogromny, więc pewnie wejdą 4 rowery w każdej konfiguracji. Wygląda na bardzo solidny i dobrej jakości materiały, dobrze przemyślany, ale nie używałem dłużej więc nie wiem na pewno. Temu do otwarcia klapy brakuje chyba ze 2cm, ale niestety brakuje i żadne naginanie/naciągania nie pomogło :(
Tieren
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota 2000GT Convertible
    Trudno znaleźć bardziej stylowego i pożądanego klasyka z Japonii niż Toyota 2000GT. Opływowe nadwozie z długą maską, szprychowe felgi i otwierane światła nadają jej wyjątkowego charakteru. A status pierwszego supersamochodu ...