VW Caddy na pickup'a

08 Lut 2016, 19:33

Witojcie hej.
Temat jest krótki i niezbyt dopracowany. Mam starego wysłużonego VW Caddy zarejestrowany na dwie osoby (czyli ciężarowy). Stoi tak sobie samotnie pod płotem a ja biję się z myślami co z nim zrobić. Sprzedać to za tak marne grosze że się nie opłaca. na złom, tym bardziej się nie opłaca bo auto może jeszcze spokojnie parę lat jeździć.
Któregoś dnia stojąc z kubkiem kawy, patrząc przez okno na owego mobila oświeciła mi się lampka z pomysłem...a może by go przerobić...na pickup'a :D. Prowadzę działalność i taki mocno wyróżniający się wóz w mojej małej (25tyś ludzi) mieścinie byłby doskonałą jeżdżącą reklamą. Problem w tym że niem mam nic wspólnego z motoryzacją a w pobliżu nie ma warsztatu który mógłby takie coś zrobić. Skazany jestem więc na siebie i swoją dedukcję.
Pytanie jak go ciąć żeby się nie złamał w pół?
Jestem świadomy że będzie trzeba zespawać jakąś ramę żeby się nie złożył ale jak i do czego to nie mam pomysłu
Czy wzmocnić boki, ściany, podłogę?
Postaram się wrzucić jakieś rysunki, a tymczasem czekam na jakieś propsy. :ok:
legler
Aktywny

Prawo jazdy: 04 05 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nissan Primastar, Citroen C5FL
Silnik: 2.0 dCi, 2.0 Benzyna
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

08 Lut 2016, 20:02

Jako pierwsze myśli mi się pojawiły to to żeby najpierw wzmocnić solidnie pakę która ma zostać czyli wspawać jakieś profile, a dopiero ciąć. Co wy na to?
legler
Aktywny

08 Lut 2016, 21:02

legler napisał(a):Jako pierwsze myśli mi się pojawiły to to żeby najpierw wzmocnić solidnie pakę która ma zostać czyli wspawać jakieś profile, a dopiero ciąć. Co wy na to?
Jeśli to ma być na drogę to podejrzewam że nie przejdzie przeglądu.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

08 Lut 2016, 21:37

Gadałem ze znajomym co ma stacje diagnostyczną i powiedział że nie będę musiał tego nawet zgłaszać a przegląd co ma do tego? hamulce ok zawieszenie nie ruszam, silnik układ wydechowy tez. To że ma inną budę to nie znaczy że ma przeglądu nie przejść.
legler
Aktywny

08 Lut 2016, 22:04

ogólnie to chce coś takiego :http://www.bilgalleri.dk/galleri/137175-vw_caddy_ii_pickup
legler
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Opony mają moc – ratują życie, tylko daj im szansę
    Dawno, dawno temu wszyscy jeździli na jednych oponach i marzyli o Fiacie 125p. Rzeczywiście, historycznie opony na cały rok towarzyszyły motoryzacji przez wiele dziesięcioleci. Z czasem jednak, zwłaszcza od lat 80’, ...