VW CC

10 Kwi 2017, 10:12

Autor jest tak napalony, że gumno sobie ubierze w złotko aby wyszła pralinka używając argumentów "ludzie tylko najeżdżają", "tylko olejowe problemy", "tylko wymienię tłoki"
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Kwi 2017, 10:42

Całe szczęście że są jeszcze ludzie którzy lubią VW mimo TSI. Inaczej leasingowcy nie mieliby komu floty sprzedać i byłby koniec biznesu.

Natomiast co do autora (tak na przyszłość): jak już ewentualnie myślisz o wymianie tłoków, to czy nie bezpieczniej od razu wymienić silnik na coś dobrego? I tak trzeba wyłożyć sporo sałaty na manewrowanie z tłokami, to już lepiej wywalić cały blok i wrzucić coś dobrego. Ponadto zainteresuj się taką usługą, czy w ogóle znajdziesz mechanika który Ci to zrobi. W końcu po co facet miałby się babrać z silnikiem kilka dni, jak może sobie spokojnie wymieniać filtry, oleje, opony i zarabiać prawdziwy hajs? Ostatnio to się spotkałem z warsztatami które nawet nie chcą rozrządów robić... Czemu? bo szkoda im czasu, więcej na prostych usługach zdoją. No chyba że masz kolegę który Ci to zrobi.
Ostatnio edytowany przez voidcall, 10 Kwi 2017, 10:47, edytowano w sumie 1 raz
m.: celica turbo za 10k, czekamy...
voidcall
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 07 03 2007
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Focus MK1 FL
Silnik: 1.6 100KM
Rok produkcji: 2003

10 Kwi 2017, 10:43

VW - Das Auto. Wymieniasz tylko silnik i jedziesz dalej.

Sorry musiałem... :D
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

10 Kwi 2017, 16:29

Dziś u mnie w firmie wystawili Octavię III 1,6 TDI 2013 z przebiegiem 197tys. z zniszczonym silnikiem - rozrząd strzelił (pójdzie do żyda pewnie)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

10 Kwi 2017, 16:58

dzida napisał(a):Dziś u mnie w firmie wystawili Octavię III 1,6 TDI 2013 z przebiegiem 197tys. z zniszczonym silnikiem - rozrząd strzelił (pójdzie do żyda pewnie)

A ponoć te z 2013 już poprawione... :lol:
Może już niedługo się okaże że leasing/wynajem długoterminowy to będzie jedyne rozsądne wyjście jeśli chcemy jeździć nowym VW 8) . Hmmm, a ja niedawno taki pomysł hejtowałem. Trzeba będzie to przeanalizować gruntownie.

Gdyby VW jeszcze kwapiło się do napraw i poszanowania klienta, to ok, jeszcze by można było to zrozumieć że był problem, nie udało się itd... Ale jak widać im to zwisa i dynda, więc nie ma co polecać. Zresztą autor tematu i tak już chyba tu nie zagląda by przemówić mu do rozumu.
m.: celica turbo za 10k, czekamy...
voidcall
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 07 03 2007
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Focus MK1 FL
Silnik: 1.6 100KM
Rok produkcji: 2003

10 Kwi 2017, 20:52

innymi słowy radzicie sobie w tych pieniadzach dac siana ze tak powiem z CC czy dizlem czy benzyna - tak mam to pojmowac ?
- prosze że mnie nie zrozumieć ja nie jestem aż takim napaleńcem żeby wyzucać ponad 60K za okno jesli wszyscy jadą pełen zakres silnikow VW to rozumiem że i passat b7 odpada czyli chyba bede musial dac sobie z tym spokuj i chyba przeniesc na forum mazdy 6 i volvos80
ciastek
Nowicjusz

Auto: seat ibiza 1.4 D
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Latający samochód elektryczny - czy to jest możliwe?
    Toyota opatentowała nowy projekt latającego samochodu-drona, którego koła mogą pełnić funkcję śmigieł. Pojazd ma mieć napęd elektryczny zasilany bateriami lub ogniwami paliwowymi. Projekt opracowała Toyota Engineering ...

20 Kwi 2017, 10:12

Ja stawiałabym przede wszystkim na ich oryginalne części. To dla Ciebie oszczędność czasu i pieniędzy.
sandy
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 09 1990
Auto: renault
Silnik: 1.2