VW GOLF 2 - fale magnetyczne psują prędkościomierz??

02 Gru 2009, 20:11

witam. dzisiaj doswiadczylem nie typowego dla mnie zjawiska.. Dzisiaj rano wsiadam w samochod jak codziennie, ruszam, dla wygody polozylem telefon przy liczniku bo jest takie wygodne miejsce:) i rozpedzam sie i predkosciomierz pokazuje mi caly czas 80km/h..zwolnilem prawie do zera a licznik dalej na 80km/h. puknolem w deske rozdzielcza i wskoczyl na 20km/h i teraz jak sie rozpedzam to pokazuje predkosc ale tylko do 80.. potem stoi w miejscu nie wazne czy jade 100 czy 150... moglo by to byc od tego telefonu? Samsung j700 (znajduje sie tam magnes ktory blokuje klawiature). Dodam ze jak polozylem kolo wachomierza i jezdzilem to wskazowka sie ruszala. prosze o pomoc
17koniu17
Nowicjusz

Miejscowość: Dobrzany
  • 03 Gru 2009, 08:25

Na moje ,to licznik się kończy... a samsunga zostaw w spokoju..! :smile:
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

04 Gru 2009, 18:04

czyli bede musial wymienic :razz: dzieki za rade

a mam jeszcze jedno male pytanko. cz da sie wymienic tylko tarcze zegara wraz z tym wszystkim co tam siedzi od pokazywania predkosci?

(i tak bym kiedys musial bymienic licznik bo nie pokazywal mi przejechanych km :razz: )
    17koniu17
    Nowicjusz

05 Gru 2009, 20:21

Ale o co chodzi..? O zabieg tuningowy z wymianą tarczy ? Bo jeśli tak,to można się pobawic.
    Jeśli zaś nie o tuning chodzi,to lepiej zamienic cały licznik z jakiegoś "rozbitka" i po sprawie.
    artur73
    Awatar użytkownika

06 Gru 2009, 14:31

nie, nie chodzi o tuning, chodzi poprostu o to by funkcjonowal prawidlowo: :smile: a licznik mam z cyfrowym zegarkiem na srodku a jak bym wrzucil calego slimaka i tarcze z innego licznika bez zegarka to by dzialalo?
    17koniu17
    Nowicjusz

07 Gru 2009, 08:20

Jeśli zrobisz to prawidłowo i precyzyjnie,to powinno działac ale ja raczej włożyłbym inny licznik .Bez zabawy i kombinacji...
    artur73
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo wprowadza zmiany w modelach S80, V70 i XC70
      Nowe elementy karoserii i wnętrza, zmiany mechaniczne, redukcja zużycia paliwa to tylko niektóre ze zmian, jakie nastąpiły w modelach S80, V70 i XC70. Dodatkowo znajdzie się w nich system sterowania pojazdem Sensus ...