VW Golf 3 93r. Centralny zamek - Problem !!

28 Cze 2008, 13:42

Witam mam golfa kombi i dzis zacząłszwankowac mi central nie zamyka drzwi dziwnie go słychac i nie wiem co robic moze wie ktos co moze byc wymontowałem układ sterujacy i silniczek był cały gorący przy zamykaniu długo chodził i otwieraniu . co robic ??
Przemass25
Nowicjusz

• 28 Cze 2008, 22:57

Kiedyś miałem taki problem w peugeocie 405. Centralny fabryczny chyba. Okazało się że zamki się pozapiekały z braku smarowania czy wilgoci. Można rozebrać i wykąpać w nafcie i oleju albo psikać odmrażaczem i odrdzewiaczem jednocześnie przez drzwi bez rozbierania. Oczywiście nie mamy pewności że to wina zamków.
    Dj
    Początkujący

Miejscowość: Wrocław

29 Cze 2008, 11:38

Raczej cos z elektroniką jest nie tak dzis sprawdze wszystko
    Przemass25
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Warsaw Moto Show 2015
      Po oficjalnym otwarciu targów przez organizatorów, odbyła się konferencja prasowa Arrinery, a następnie konferencje i warsztaty. Wieczorem podczas uroczystej gali miał miejsce finał siódmej edycji plebiscytu "Złotej Kierownicy". ...