VW GOLF 3 czy Citroen Xsara co lepiej nabyć ?

28 Sty 2010, 18:12

Chcę nabyć samochód i zastanawiam się nad VW GOLF 3 1997r. lub Citroen Xsara 1998r. nie wiem, który jest lepszy w sensie mniej awaryjny. Wiem tylko, że VW GOLF 3 ma słabą blacharkę, ale jak jest z Citroenem nie mam pojęcia. Inne propozycję aut w tym segmencie cenowym czyli do 9tys. zł mile widziane.
Bodziak
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

28 Sty 2010, 19:01

Golf będzie lepszy. Inne propozycje - Mazda 323f, Honda Civic. Jeżeli chcesz coś z wyższej półki (i niegnijącego) to może E36/E34, Audi 80 B4.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Sty 2010, 19:16

Warto jeszcze dodać Nissan Almera N15 oraz Primera P11.
Adam03
Nowicjusz

Miejscowość: stąd

28 Sty 2010, 19:24

Almera N15, Golf 3 i Honda Civic to moi faworyci. Dobre auta, niezawodne i przede wszystkim tanie w utrzymaniu. Jakbyś był zainteresowany to kolega chce sprzedać Almerę N15 w sedanie w wersji SR rzadko spotykany na naszych drogach.
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łobez

28 Sty 2010, 22:17

Ja jednak polecam citreona za 9 tys znajdizesz nawet 2000r. Sam jestem zainteresowany kuponem wlasnie takiej cytrynki
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

30 Sty 2010, 01:37

znajomy posiada od nowości taką cytrynę i bardzo narzeka. W tym aucie po przebiegu ok 100 000 zużywa się chyba wszystko. Ma od nowości i wkład finansowy spory, odradzam, a polecam jako na pierwszym miejscu VW... a reszta jw.
neovo
neovo
Nowicjusz

Miejscowość: lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...

19 Sie 2012, 10:20

Opinii jest tyle co ludzi. Ja taką cytrynke 2.0 HDI 90km miałem przez 2 lata i tylko raz sprzęgło wymieniłem bo moja ex przetarła łożysko oporowe. Płyny robiłem na czas i kompletnie nic się nie psuło, a spalanie niszczyło system 4,5 - 6 litrów !
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

19 Sie 2012, 11:39

Ja bym się nie zastanawiał brałbym citroena miałem do czynienia z golfem 3 i tego auta nie polecam mechanicznie golf sprawuje się nie najgorzej ale blacharka to tragedia to auto nie miało ocynku.Kupiłem w 2004 r 5 letnią xare 1.8 16v z przebiegiem 130 000 km od wujka który miał od nowości ja tym autem zrobiłem 40tyś km i sprzedałem siostrze .W tej chwili cytryna ma ponad 260 000 km i jest pewna jeździ dalej auto ani mi ani siostrze jeszcze nie stanęło w drodze .Co prawda auto miało robiony remont tylnego zawieszenia belki przy przebiegu 180 tyś ale to kosztowało 600 zł razem z przodem cena części .citroen ma blachę w ocynku nie ma mowy o korozji. w tej chwili między wymianą dolewa 0,6 l oleju do silnika jak ktoś przez 3 lata jeździ na jednym oleju tak bywa.Ja bym kupił citroena to ładne autko które ma w środku więcej miejsca niż w golfie 3 i do tego to auto ma wygodne zawieszenie w porównaniu z golfem citroen xara to limuzyna .
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

20 Sie 2012, 11:11

Bodziak napisał(a):Wiem tylko, że VW GOLF 3 ma słabą blacharkę, ale jak jest z Citroenem nie mam pojęcia

Citroen ma o niebo lepsze lachy bo sa ocynkowane...
A to ze sie psują nie jest prawdą, kazdy samochod sie psuje jak sie o niego nie dba
W moich żyłach płynie benzyna a zamiast serca pracuje turbina
Marcin0116
Początkujący

Miejscowość: WLS
Prawo jazdy: 19 12 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5, Ford Mondeo MKIII
Silnik: 1.9TDI, 2.0 TDDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999