VW golf 3 lub inny do 4-5tys zł

03 Cze 2013, 17:01

Witam, jakiś czas temu zdałem prawo jazdy, i przyszła ta chwila na kupno 1 samochodu. Mój budżet wynosi tak od 4 do 5tys zł. Szukam czegoś ekonomicznego, w gazie lub disel. Ostatnio oglądałem vw golfa III 1.9 w diselu, za 3000zł z przebiegiem coś ponad 200tys. Ale został już sprzedany dlatego szukam czegoś innego. I znalazłem coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Czytałem co nieco na forach, bo nie znam się za dobrze na mechanice, że ten typ gazu BLOS do tego modelu jest dobrym rozwiązaniem. Co możecie mi doradzić w tym modelu, a może macie jakieś inne propozycje w tym pułapie cenowym. Z góry dziękuje wszystkim za cenne porady.

Pozdrawiam
joki252
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 01 1995
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: MK3 1.9D

03 Cze 2013, 19:29

Napisz dokładnie jakie odcinki bedziesz robil tym samochodem ... 5tys na samo auto ? czy w tym opłaty i np takie koszty jak wymiana oleju rozrząd hamulce itp ...
forest92
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 02 2010
Auto: Honda Civic VI
Silnik: 1.4 90km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

04 Cze 2013, 07:29

Ogłoszenie już chyba nieaktualne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Cze 2013, 12:40

Tzn 5tys na zakup samochodu, reszta typu opłaty itp. to już inna bajka. Ogłoszenie już nieaktualne, ale znalazłem jeszcze coś tego typu [link do Tablica wygasł][link do Tablica wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Zastanawiam się jeszcze nad oplem vectra B, tylko mam takie pytanie jeszcze do tego czy wiecie coś o silnikach disela w tym modelu, bo podobno to "niewypał" jak powiedział mój wujek. Tu mam opla w diselu akurat nie daleko mojej miejscowości [link do Tablica wygasł]. Co o tym myślicie.
joki252
Nowicjusz

04 Cze 2013, 15:09

1.Miał coś z lewą stroną (błotnik przedni jakby pogięty i drzwi kierowcy mają inny odcień lakieru).
2.Tylna klapa troche odstaje i brak zdjęć lewej strony auta.
3.Wiejski tuning więc pewnie sporo dostał już od właściciela.
4.Osobiście poniżej 4000zł Vectry bym nie kupił.

Przejrzałem allegro i znalazłem takie,może akurat któryś z nich?
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i tutaj dwa moim zdaniem najlepsze
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - widać że jeżdził nim młody gniewny ale patrząc na opis i przebieg może to być rzetelna osoba.
[link do oferty na Allegro wygasł] - czarne tablice więc być może od paru lat jeżdzi u jednego właściciela.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Cze 2013, 16:23

Co do tego 1 golfika to nie powiem, bo właśnie też go obejrzałem, i nie jest on daleko ode mnie jestem z okolic Limanowej także jakieś 40km mam do niego
co do tego drugiego to spoko ale 3-drzwiówka, co zapomniałem wspomnieć że nie bardzo praktyczne u mnie, wole jednak 5-drzwiówke
3- trochę przebieg mnie już przeraża 300tys, no i 3-drzwiówka;/
4- też mi się podoba

Poszukując jeszcze allegro itp natchnąłem się na coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], jego na pewno obejrzę bo jest nie daleko, i jak dzwoniłem to gościu powiedział że ma coś ponad 200tys przebiegu.

A co do tych opli vectra to chyba sobie dam właśnie spokój, ale dlaczego byś nie kupował poniżej 4tys? zajechane ?

dzięki za odpowiedź
joki252
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
    Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...

04 Cze 2013, 16:30

Jeżeli wierzysz, że 19 letni 1.9 tdi może mieć tylko nieco ponad 200 tys. km to możesz się nieźle przejechać na tym. Kierując się przebiegiem w tak starych autach sukcesu ci nie wróżę. Rób tak jak cywilizowana część świata, najpierw sprawdzaj stan techniczny a gdzieś pod koniec ile ma przejechane i też się tym zbytnio nie sugeruj, bo sporo aut ma bardzo kręcony przebieg.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

04 Cze 2013, 16:54

Aha no tak, no jak się uda to dziś pojadę obejrzeć w Nowym Sączu golfika, i jak obejrzę to napisze co i jak
joki252
Nowicjusz

04 Cze 2013, 17:24

Akurat ten co ma 300tys przebiegu może miec autentyczny przebieg a te co mają po 200tys to zostawie bez komentarza. Tego srebrnego bym raczej odpuścił,w komisie stoi za 3000zł i jeszcze do negocjacji to ciekawe za ile oni go kupili,1900zł? Za tyle ciężko kupić zadbaną II a co dopiero III..
Barol
Awatar użytkownika

04 Cze 2013, 18:36

Nowy gaz,długie opłaty no i 5drzwiowy.
[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Cze 2013, 21:44

A powiedzcie mi jeszcze jedno, bo podobno tam są cienkie blachy, i szybko pojawia się korozja, czy to prawda? Czy są jakieś preparaty przeciwko korozji, powiem tyle że u mnie stał by w garażu w domu w surowym stanie nie ocieplony same okna i drzwi garażowe
joki252
Nowicjusz

05 Cze 2013, 06:15

Jeśli kupisz ze zdrową blachą i będziesz o nią dbał to nie powinno być problemu ale fakt blacha w III szybko leci.
Barol
Awatar użytkownika

05 Cze 2013, 13:13

Aha, wczoraj nie pojechałem na oględziny tego auta, ale dziś chyba pojadę i sprawdzę tego co mi podałeś [link do oferty na Allegro wygasł] bo mi się podoba, i blacha wygląda na zdrową, ale to się okaże jak zobaczę
joki252
Nowicjusz

06 Cze 2013, 14:34

Oglądałem tego w Nowym Sączu co mówiłem, zerdzewiały cały dookoła, lekko mówiąc wkurzyłem się przy okazji gość dostał kazanie, że do neta takie ładne podrobione zdjęcia wrzuca a na żywo nie było nic godnego uwagi. I teraz już nie wiem, bo znajomi odradzają mi te golfy ze względu właśnie na korozje, i teraz nie wiem co robić. Do 5 tys nie kupie nic innego fajnego, a nie chce coś typu punto, astra, seicento. A co do tej vectry B, to sam nie wiem czy takie do 5 tys zł, będą się jeszcze nadawać do jazdy. POMOCY!!!
joki252
Nowicjusz

06 Cze 2013, 15:09

Vectra B do 5 tys. też będzie skorodowana. Zainteresuj się Lanosem - dobre silniki i ocynkowana blacha. Ale jeśli za 5 tys. zł oczekujesz czegoś, co i jeździ, i nie rdzewieje i ładnie wygląda, to niestety, będziesz rozczarowany.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009