VW Golf 3 Światła pozycyjne

18 Mar 2013, 17:55

Witam,
Ostatnio zniknęły mi światła pozycyjne przednie i tylne, inne światła działają bez zarzutu,
Sprawdziłem bezpieczniki i 2 były przepalone od świateł pozycyjnych z lewej i prawej strony (oddzielne 2 bezpieczniki na prawą i lewą stronę), jak się dowiedziałem powinny tam siedzieć bezpieczniki o mocy 10V jednak nie ważne jaki włożę to po kilku sekundach zostaje spalony. Może możecie mi pomóc co zrobić w tej sytuacji?
Dymekkk3
Nowicjusz

Auto: Passat B6

18 Mar 2013, 22:07

Bezpioeczniki o prądzie do 10A, a nie o mocy 10V. Ale to tak na marginesie, bo nie każdy się zna na elektryce :wink: Ale teraz będziesz juz wiedział :)
Co do problemu - bezpieczniki przepalają się oba? Kiedy się przepalają - jak włączysz światła pozycyjne czy nawet jak ich nie włączysz?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Mar 2013, 20:09

zwarcie w instalacji, jeżeli nie znasz sie na elektryce to zaprowadź do znanego elektromechanika, trzeba iść po kablu do usterki :)
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Mar 2013, 14:51

miałem podobny problem. Okazało się, że lakiernik podczas naprawy dorwał się gdzieś do kabelków i wszystko namieszał ;D
karlo92
Nowicjusz

Auto: Bentley Continental GT
Silnik: VW Golf 3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak bezpiecznie wykonać manewr wyprzedzania?
    Wyprzedzanie to niebezpieczny manewr, który polega na przejeżdżaniu obok pojazdu lub innego uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku. W Polsce związane jest to najczęściej z chwilową zmianą pasa ruchu ...