Jako, że nie jestem znawcą samochodowym i ciężko mi jest nazwać pewne zaawansowane elementy silnika chciałbym zapytać o opinie w sprawie pojawienia sie oleju(prawdopodobnie silnikowego wg mnie) na rurce oraz nakrętce śruby elementu pokazanego na zdjęciu. Jest również niewielka plamka pod samochodem.
Samochód to VW Golf 4 1.4 16V z 2000 roku. Oczywiście benzyna. Świeżo tydzień temu wymieniony olej oraz filtr oleju.
Dodam również, że zanim wymieniłem olej zapalała się czerwona kontrolka oleju oraz napis STOP!!! ÖLDRUCK MOTOR AUS. BETRIEBSANLEITUNG. Olej wymieniony i komunikat się nie pokazuje.
Poniżej zdjęcia problemu: - plamka pod autem widoczna w tle - element, który był w oleju brudny
Jeśli wyciek -ciemna plama to wyciek z silnika, prawdopodobnie z miski, a za pewne nawet z samego korka , wystarczy że śruba (korek) nie posiada uszczelki i już jest wyciek....
Musiałbym to sam zobaczyć ale o ile się nie myle zawalił ten kto wymieniał olej .
"SKODA Rapid" Nowy wymiar SKODY Pod takim hasłem rozpoczęła się właśnie największa kampania reklamowa marki SKODA w tym roku. Hasło reklamowe SKODY odnosi się bezpośrednio do modelu Rapid, który kontynuuje znaną z Octavii i Superba ideę samochodu ...
Mercedes Klasy S Coupé Sugestywny design nadwozia nowej Klasy S wyznacza wzorce swoją imponującą kompozycją – wizualne napięcie w liniach nadwozia i dynamiczne kontury. Już na pierwszy rzut oka nowa Klasa S przejawia ambicję do bycia liderem. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.