VW Golf 4 z Belgii

02 Wrz 2009, 19:54

Witam wszystkich. Znajduję się obecnie w Belgii, więc postanowiłem rozejrzeć się tutaj za samochodem. Z moich dotychczasowych obserwacji wynika, że można spotkać tutaj okazyjnie dość tanie samochody, ale czasem cena jest po prostu nie wiarygodnie niska. Znalazłem kilka Golfów, które jak dla mnie wydają się aż zbyt tanie:

[link do AutoScout24 wygasł]

Co o tym myślicie? Są one waszym zdaniem godne zakupu? Bo jak dla mnie musi być w nich jakiś haczyk. Co uważacie ogólnie o tych samochodach. Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam
Tomek1987
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

02 Wrz 2009, 20:00

Po 1 zdjęcia są tak maleńkie, że nic się o tych autach nie da powiedzieć ale wnioskując z ceny (w PL taki Golf w znośnym stanie kosztuje 20 tyś zł) to są trupy...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

02 Wrz 2009, 21:19

hehehe jakie ceny
za ta cene to dobrego mk3 nie kupisz :wink:
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

02 Wrz 2009, 21:22

odpusc sobie te auta. zobacz przebieg. i ile ma wpisane koni te 1.9 sdi. szukaj cos normalego.
Polska rzeczywistość:
licznik do tyłu i w ludzi.
Zgroza...
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Madryt

03 Wrz 2009, 10:14

Golf V z 1800 euro :shock: w szoku jestem. w Polsce takiego Golfa to od 30k chyba trzeba szukać i to nie wiem czy będzie w dobrym stanie. 1800 Euro to będzie z 8000zł ja bym go brał wpakował trochę i tak wyjdzie dużo taniej niż byś chciał kupić V w Polsce.
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

03 Wrz 2009, 13:05

Kamilp napisał(a):Golf V z 1800 euro :shock: w szoku jestem. w Polsce takiego Golfa to od 30k chyba trzeba szukać i to nie wiem czy będzie w dobrym stanie. 1800 Euro to będzie z 8000zł ja bym go brał wpakował trochę i tak wyjdzie dużo taniej niż byś chciał kupić V w Polsce.

nie zgodzę się z kolegą . Przeważnie takie ogłoszenia to podpuchy i moim zdaniem nie warto ryzykować i jechać go zobaczyć , bo to nie możliwe że to auto naprawdę tyle kosztuje . Jeżdże po samochody i wiem że nikt nie oddaje ich prawie za darmo . A co do przebiegów to 300 tys na takie auto to nic , tam wszystkie naprawy robione są w serwisach , a nie tak jak u nas u pana zdzisia w garażu , a po drugie tam ciężko znaleźć auto które ma przebieg poniżej 200 tys . a poza tym to w polsce kupisz takiego samego tylko drożej ze 140tys na liczniku , a tak naprawdę też ma pod 300tys , albo lepiej . Także polecam szukać innych modeli , które cenowo nie są aż tak podejrzane , przebiegu się nie bój .
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obłożona szlachetnym drewnem kierownica
    Drewniane kierownice są elementem często spotykanym w najdroższych autach klasy premium. Wykonuje się je zwykle metodą podobną do stosowanej przy produkcji uchwytów parasoli – przez gięcie podłużnych kawałków drewna w odpowiednio ...
    Technika jazdy i nasze nowe drogowe postanowienia
    Technikę, umiejętności oraz kulturę jazdy można poznawać i doskonalić latami. Początek roku jest dobrym czasem, żeby zastanowić się, co jako kierowcy możemy zmienić, aby za kierownicą czuć się bezpieczniej, pewniej i jak ...

03 Wrz 2009, 19:38

jedź kupuj chłopie bo to okazja jest

dla takich naiwniaków jak ty
andrewb25

03 Wrz 2009, 21:30

Jakbym był naiwniakiem to bym się nie pytał o poradę czyż nie?

Ale widocznie jara Cię udzielanie takich inteligentnych odpowiedzi. Jak widać jedno ostrzeżenie już masz. Powodzenia życzę z takim podejściem.

Dzięki wszystkim za odradzenie skorzystania z tych "okazyjnych" samochodów. Poszukam sobie czegoś za "normalną" cenę ;)

Pozdrawiam
Tomek1987
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

04 Wrz 2009, 09:07

no jak by ten golf był w aż tak złym stanie że bym nim do domu nie dojechał to pewnie że bym go nie brał. Ale nawet jak 10k wsadzisz w remont to i tak będzie do przodu bo w Polsce takie samochody są o wiele droższe. A wydając tyle kasy na remont to praktycznie wszystko wymienisz. I wtedy masz pewność co do samochodu :wink:
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001