VW GOLF czy FIAT BRAVO Proszę o Wasze opinie!

25 Paź 2007, 12:48

witam. planuje zakup swojego pierwszego auta. Zależy mi na tym żeby mało palił i nie był zbyt wielki (hatchback).
Po przejrzeniu kilku stron z autami mam takie 3 opcje:
Golf III 94r 1,9 TDI
Bravo 97r 1,9 TD / 98r 1,9 JTD
Chyba, że proponujecie jakieś inne silniki i roczniki tych aut?
Lepiej kupić starszego Golfa czy 3-4 lata młodsze Bravo?
Generalnie auto do 8-9 tys zł.
Co o tym myślicie? Czy ktoś z Was posiada któryś z tych egzemplarzy? Czekam na Wasze opinie
Creus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Leon 1M
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

25 Paź 2007, 15:44

Hehe, nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje Fiata... To jest samochód tani i tandetny, już sobie lepiej kup tego Golfa... Pomimo iż nie trawię Golfów, to jednak w tym przypadku Ci go doradzam, aż siebie szokuję :shock:
Fiata wyrwiesz młodszego taniej, ale ile będziesz jeszcze musiał w niego włożyć, to już słów brak... :roll:
DFireCrow

27 Paź 2007, 11:13

Mam ten sam problem co ty, ale myslalbym o VW, ponieważ w eksploatacji może być tańszy. Fiaty nie są solidnymi autami i częściej mogą się psuć. Więc możesz więcej na części itp.
michal_naj
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

27 Paź 2007, 14:18

michal_naj napisał(a):Mam ten sam problem co ty, ale myslalbym o VW, ponieważ w eksploatacji może być tańszy. Fiaty nie są solidnymi autami i częściej mogą się psuć. Więc możesz więcej na części itp.

gdyby te auta były z tego samego rocznika to bym się w ogóle nie zastanawiał, ale myślałem że 3-4 lata może być na korzyść Bravo, ale widzę że nie koniecznie
Creus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Leon 1M
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

08 Lis 2007, 21:47

Pewnie juz wybrałeś, ale może powinienes poszukać jeszcze.Więcej przemawia za golfem, ale 13 letnie auto to nic fajnego. Fiat młodszy, ale wadliwy. Myśle, że przy tych rocznikach 3 lata nie robi różncy. Więc wziołbym Golfa. Ale jak możesz to poszukaj jeszcze. Nie problem kupić tylko utrzymać. Pozdrawiam.
michal_naj
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

15 Lis 2007, 13:18

Oczywiście kolego żę Golf co to za porównanie z Fiatem ha ha:)
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Badanie sprawności amortyzatorów
    Oj podnieśli mi ciśnienie . Nie wiem czy niektóre stacje SKP mają nieskalibrowane maszyny do badania sprawności amortyzatorów czy jest jakiś knif ? Bo tak . Miesiąc przed przeglądem okresowym pojechałem na stację ...

09 Gru 2007, 17:53

jak kolega powiedział co to za auto fiat bierz golfa
KrzysManUtd
Nowicjusz

09 Gru 2007, 23:04

Bravo jest ladniejsze stylistycznie, nawet kiedys chcialem go kupic ale zwyciezyl zdrowy rozsadek i wybralem VW. Nie zaluje - kolega kupil w ub. roku Fiata Bravo (1.6, rocznik 2000), nacieszyl sie nim kilka miesiecy i sprzedal po wydaniu kilku tysiecy na naprawy...
We are what we think
All that we are arises from our thoughts
elijah
Nowicjusz