VW Golf II 1997 1,9 TDI

28 Paź 2007, 19:16

Witam! otóż postanowilem kupic sobie samochod, wiec pojechalem do Niemiec i sprowadzilem sobie VW Golf III, z lekko obnizonym zawieszeniem, no wlasnie i tu mam problem :( otoz po zaresestrowaniu samochodu w Polsce pojechałem sobie na moja 1 jazde :D, no i cos mnie bardzo zdziwilo otoz jak kazdy zna te nasze polskie drogi.... (dziury, koleiny, itp.) otoz okazalo sie ze zawieszenie jest troche niskie i lapie na dziuach czy koleinach albo progach spowalniających:( na mechanice sie prawie nieznam (niestety) i niewiem czy jest mozliwosc podwyzszenia zawieszenia czy tez nie, bardzo prosze o odpowiedz, albo o rade

Pozdrawiam:

Bobi
Bobi_Golf
Nowicjusz

• 28 Paź 2007, 20:06

jak nie wiesz co jest zmienione( sprezyny czy tez amortyzatory) to kup sbie nowy albo inny uzywany komplet. Na polske sportowe zawieszenie sie niestety nie nadaje.
    master-power
    Nowicjusz

Miejscowość: szczecin,hamburg

28 Paź 2007, 20:08

Mi ogolnie chodzi tylko o to czy sie da je zminiec i jaki to bylby koszt miejwiecej
    Bobi_Golf
    Nowicjusz

28 Paź 2007, 21:53

No przecież z salonu to autko nie wyjechało takie niskie chyba?A skoro nie,to znaczy,że ktoś to zawieszenie wymienił.Tak więc jezeli tobie ono nie pasuje,to tez możesz je wymienić.A koszt zależy od kilku rzeczy - gdzie i jakie części kupisz,od warsztatu(ile policzą ci za robociznę) i co trzeba wymienić(czyli co zostało zrobione,że podwozie zostało obniżone).
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000