VW GOLF II skrzynia biegów

04 Maj 2010, 15:48

Witam. Mam taki problem...padła mi skrzynia biegów w mojej furce (golf II silnik 1.3 benzyna)...szukam odpowiedniej skrzyni ale nie umiem znaleźć... moj kuzyn mi podpowiedzial ze ma skrzynie z VW Polo 1.4 wiec moze powymieniać co potrzeba i moze bedzie dzialac...tylko jest problem...czy czesci ze skrzyni pola beda pasowaly do skrzyni z golfa? prosze o szybka i konkretna odpowiedz.pozdro
Ostatnio edytowany przez czarnysb91, 04 Maj 2010, 16:23, edytowano w sumie 1 raz
czarnysb91
Nowicjusz

Miejscowość: Zimna Wódka
  • 05 Maj 2010, 19:56

A jaki sens rozbierac obie skrzynie i bawic sie w przekladke.
    Kup druga uzywana skrzynie teraz do takich gratow taka skrzynie kupisz za 100zl

idz na forum golfa tam zasypia ciebie skrzyniami na allgero tez tego pewnie cala masa
    [link do oferty na Allegro wygasł]
    Kazda skrzynia od 1.3 bedzie pasowala jesli masz 4 biegowa a kupisz 5 biegowa bedziesz nusial wymienic/przerobic mechanizm zmiany biegow
    szukaj na forum golfa kupsiz za grosze.
    dark13
    Początkujący

Miejscowość: szczecin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pickup ŠKODA FUNstar
      Nowy samochód marzeń 23 stażystów ze Szkoły Zawodowej ŠKODA Auto to zuchwały Pickup ŠKODA FUNstar. Koncepcja tego pojazdu, opartego na nowej ŠKODZIE Fabia, jest rezultatem projektu "samochód ...
      Szyby samochodowe - wszystkie kody rozszyfrowane
      Szyba samochodowa jest elementem istotnym dla bezpieczeństwa. W nowszych pojazdach klejona szyba przednia zapewnia do 30 procent sztywności nadwozia. Ale właściciele młodych i oldtimerów powinni zdecydowanie postawić ...