Vw Golf II z silnikiem VR^

23 Lis 2010, 22:49

Początkowo myślałem o założeniu do Golfa II silnika 1.8 GTI, ale doszedłem do wniosku z to za mało i od jakiegoś roku planuje założyć silnik 2.8 VR 6 od Golfa III ale nie orientuje się jaki jest tego koszt i nie wiem ile mam na to odłożyć. Proszę ewentualnie o informacje o osobach które mogłyby się podjąć przełożenia tego silnika, najlepiej z woj. łódzkiego. Z góry dziękuje.
Michal2186
Nowicjusz

Miejscowość: Łódzkie

29 Lis 2010, 13:00

z motyką na słonko ... ale da rade zrobić tylko nie wiadomo ile tym pośmigasz :)

takie swapy wymagają przełożenia nie tylko silnika :)
często gęsto jest to silnik ze skrzynią + cała klp. ośka
musisz tez myślec o hamulcach .. no chyba ze chcesz być mistrzem 1 prostej :]

na vwgolf albo vwzone znajdziesz takie projekty juz wykonane i podliczone :)
do wykonania takiego czegos trzeba kochać swojego VWeja ;] miec duzo cierpliwosci
i w 1k na bank sie nie zamkniesz :]

nie myslalez o zakupie mk3 z VR6 ? nawet w cięzkim stanie budy .. zeby dorprowadzić do ladnego stanu :]

pozdrawiam
Kolor ??
Obojętnie jaki ... byle byl czarny
LukasTDI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Moherowo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Opel powraca do sportu samochodowego
    Marka Opel powraca do sportu samochodowego, w tym także – z nowym modelem Opel ADAM – do rajdów samochodowych w ramach międzynarodowego programu oraz na tor z nową Astrą OPC w programie ograniczonym do ...