VW GOLF III 1.6 75KM Problem z odpaleniem auta

12 Maj 2019, 09:18

Witam.

Przechodząc prosto do rzeczy wczoraj auto chodziło bez zarzutu wsiadałem odpalałem jechałem, zrobiłem w pewnym momencie mały postój i gdy wsiadłem ponownie do auta nie chciało odpalić przekręcając kluczyk kontrolki się zaświecały, później że tak powiem rozrusznik działa auto robi ( przepraszam że tak napiszę ) " łututututu" ale nic sie nie dzieje, tak jakby padł akumulator, ale zauważyłem że w stacyjce jest mały luz, i gdy trzymam kluczyk do samej góry i daje gaz auto pali i można jechać, ale trzymając kluczyk gdy go puszcze auto momentalnie gaśnie jest to wina stacyjki, kluczyka czy całkiem czegoś innego?

P.S jestem ciemny w tych tematach dlatego pytam

Z góry dziękuję za zaangażowanie i chęć pomocy.

Pozdrawiam :)
SHADOWBOLTS
Obserwowany

• 12 Maj 2019, 11:07

SHADOWBOLTS napisał(a):zauważyłem że w stacyjce jest mały luz, i gdy trzymam kluczyk do samej góry i daje gaz auto pali i można jechać, ale trzymając kluczyk gdy go puszcze auto momentalnie gaśnie jest to wina stacyjki
    Wygląda na problem wyrobionych styków w stacyjce. W tym przypadku wymiana stacyjki powinna rozwiązać problem. Samochód ma już swoje lata a tu największy wpływ na jej wyrobienie ma ilość cykli odpalania i gaszenia auta.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

12 Maj 2019, 11:45

Dodam jeszcze że przy przekręcaniu kluczyka nie słychać jak pompa pobiera paliwo może to być połączone ze sobą ? Paliwo jest oczywiście pół baku
    SHADOWBOLTS
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Jazda w klapkach lub boso - to niebezpieczne!
      Zwłaszcza latem zdarza się, że kierowcy prowadzą samochód w nieodpowiednim obuwiu, takim jak klapki czy sandały na koturnie, a czasem nawet próbują obsługiwać pedały gazu czy hamulca bosymi stopami. Grozi to ...