VW Golf IV a lpg - opłaca się?

06 Wrz 2013, 13:56

Witam, posiadam od dziadka Golfa IV z prawdziwym przebiegiem 27 000 km. Zrobiłem nim jakieś 2 tys. i zauważyłem że bierze olej (jakieś 0.20 - 0.25 na 1000 km) rok 2003.

I moje pytanie, czy opłaca się założyć do niego gaz i jeździć czy sprzedać i kupić coś z gazem za max 10000 zł? Najbardziej co mi przeszkadza to to że nie ma klimy...

Jeśli opłaca się założyć gaz to jakiej firmy?

P.S jest to silnik 1.4.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
golf1259
Nowicjusz

Auto: Golf IV

19 Wrz 2013, 20:25

Jeśli jesteś pewien że przebieg prawdziwy to zostaw, załóż sobie sekwencję za jakieś 2400 zł myślę że już niezłą będziesz mieć i ciesz się jazdą.
Myślisz że sprzedając go ktoś uwierzy Ci w ten przebieg? :lol:
Szkoda nerwów na idiotów. Poza tym jeśli tak jak mówisz oryginalny to nic lepszego nie kupisz za te pieniądze, nawet jeśli przyszło by Ci zrobić uszczelniacze (bo na 99% przez nie łyka olej) to i tak bym się nie wahał.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprinter 316 LGT zasilany benzyną i gazem LPG
    Sprinter 316 LGT (Liquefied Gas Technology), wyposażony w 4-cylindrowy silnik o zapłonie iskrowym o pojemności skokowej 1796 cm3, rozwijający moc 115 kW (156 KM) przy 5000 obr/min. Silnik mógł być zasilany benzyną ...