VW Golf IV. Radio Kenwood KDC100-UR - tryb demo.

19 Lut 2017, 15:43

Witam,
Mam problem z radiem Kenwood'a KDC100-UR. Męczący tryb demo. Pomijam fakt, że po zakupie CD podziałało z 3 dni, a potem samoczynnie wysunęło płytę wyświetlając "Please eject" mimo, że płyty już nie było. Po odesłaniu do serwisu na gwarancję wymieniono moduł CD, ale został jeden problem z wymienionym już wyżej trybem demo. Mimo tego, że wyłączam go w ustawieniach to po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki i ponownym włączeniu zapłonu radio nadal wymaga wybrania języka i wyłączenia trybu demo. Natomiast, kiedy wyłączę po raz kolejny tryb demo w ustawieniach i przed wyjęciem kluczyka wyłączę radio (w ten sposób, że odskakuje od panelu głównego - nie wiem, jak to fachowo nazwać), po czym włączę zapłon i wcisnę radio, tak że się włącza to trybu demo, ani ustawiania języka nie ma.
Stąd pytanie: czy to normalne i za każdym razem przed zgaszeniem auta i wyciągnięciem kluczyka muszę wyłączać radio, czy to problem natury technicznej, którym musi się ponownie zająć serwis?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
KrychaVW
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Auto: VW Golf Mk. IV Variant
Silnik: 1.9 TDI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

19 Lut 2017, 17:40

Masz źle podłączoną kostkę od radia. Musisz je wyjąć i zamienić kabelki jak dobrze pamietam żółty z czerwonym czyli podłączyć żółty z czerwonym a czerwony z żółtym :naughty: kabelki podobne być na szybkozłączkach także nie będziesz nic kombinował. Radio będzie Ci się wyłączał o po wyjeciu kluczyka i zapamiętywało ustawienia.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Lut 2017, 17:54

Dzięki, spróbuję i dam znać czy działa poprawnie!
KrychaVW
Nowicjusz

19 Lut 2017, 18:29

VW Golf IV. Radio Kenwood KDC100-UR - tryb demo. VW Golf IV. Radio Kenwood KDC100-UR - tryb demo.

Tak to wygląda, a jestem laikiem... mam wyciągnąć z tego kołnierzyka kable i je połączyć czerwony do żółtego i na odwrót? Prosiłbym o wytłumaczenie, co i jak, bo naprawdę w kwestii kabli itd. jest mi ciężko.
KrychaVW
Nowicjusz

19 Lut 2017, 19:25

No przecież Ci napisałem że to szybko złączki ( to w tym przezroczystym "kondonie" :lol: ) pociagnij i wyskoczy i zamień tak jak Ci napisalem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Lut 2017, 20:04

Działa jak należy, dzięki jeszcze raz :D
KrychaVW
Nowicjusz