Vw golf mk 2

31 Mar 2010, 19:52

witam.Wczoraj wymieniłem przegub przy moim golfie.dziś jadąc asfaltem odczułem że na biegu 3 i 4 autem trzęsie niemiłosiernie po spuszczeniu na luz jest wszystko w porządku....dodam że wymieniałem przegub zewnętrzny bo mi się rozsypał....bardzo proszę o podpowiedź co może być przyczyną tego trzęsienia....z góry dziękuje pozdrawiam
Dominik
domino16297
Nowicjusz

Miejscowość: Włocławek
  • 31 Mar 2010, 20:00

domino16297 napisał(a):bardzo proszę o podpowiedź co może być przyczyną tego trzęsienia

Jesli ci się rozsypał w czasie jazdy to mozesz mieć skrzywioną półos - na luzie tego nie czujesz bo poduszki silnika eliminują drgania ale nie podczas jazdy - tak myśle - sprawdź to podnosząc auto na lewarku i kręć kołem i patrz na półos jesli wyczujesz jakies bicie to może być to.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

31 Mar 2010, 20:34

piotrpz87 napisał(a):
    domino16297 napisał(a):bardzo proszę o podpowiedź co może być przyczyną tego trzęsienia

Jesli ci się rozsypał w czasie jazdy to mozesz mieć skrzywioną półos - na luzie tego nie czujesz bo poduszki silnika eliminują drgania ale nie podczas jazdy - tak myśle - sprawdź to podnosząc auto na lewarku i kręć kołem i patrz na półos jesli wyczujesz jakies bicie to może być to.
    tylko że ten przegub rozsypał mi się podczas wolnego ruszania....jutro z rana podlewaruje obie strony włacze na bieg i zobacze co jest grane....dzięki za pomoc poozdrawiam
    Dominik
    domino16297
    Nowicjusz

Miejscowość: Włocławek

31 Mar 2010, 22:33

domino16297 napisał(a):....bardzo proszę o podpowiedź co może być przyczyną tego trzęsienia

Półoś raczej nie wchodzi w rachubę...Musiałeś coś zle zmontoawć.... :!: :!:
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

31 Mar 2010, 22:44

która półoś? dłuższa czy krótsza? dłuższa czasem wymaga wyważenia razem z przegubem (między innymi po to jest tam taki krążek metalowo gumowy :wink:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Stylowy kabriolet
      Nazwa kabriolet pochodzi z języka francuskiego i podobnie jak w przypadku coupé, pierwotnie odnosiła się do wozów ciągniętych przez konie. Kabrioletem nazywano jednoosiowy lekki powóz z opuszczanym dachem. ...