VW Golf V do 35 tys.

21 Maj 2011, 13:18

Witam,

obecnie użytkuje 12-sto letniego opla corse i planuje zakup nowego samochodu. Najchętniej byłby to VW V, ale tutaj pojawia się pytanie, czy znajdę coś sensownego w tej cenie. Interesuje mnie tylko benzyna (robię okolo 15k na rok), kolejnymi kryteriami są oszczędne użytkowanie i mała awaryjność. Zainteresował mnie silnik 1,4/1,6 (nie interesują mnie osiągi) rok 2006-08. Tutaj pojawia się podstawowe pytanie, czy warto kupywać 5 letniego Golfa, czy może jednak poszukać czegoś nowszego ?
wagoniarz
Nowicjusz

Miejscowość: Swidnica

21 Maj 2011, 13:32

golfy trzymaja wartosc wiec pod tym wzgledem napewno tak

co do silnikow nawet nie patrz na zwykle 1.4 na codzien nie potrzebujesz jakichkolwiek osiagow ale pewnie sie ci zdarza gdzies dalej jechac. jak 1.4 to co najmniej fsi albo 1.6 zwykly lub fsi przynajmniej tak mi sie wydaje
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

21 Maj 2011, 17:40

Golf to dobra propozycja, silnik jeżeli już to 1.6, bo spalanie podobne, a osiągi lepsze (a zapas mocy przy wyprzedzaniu jest ZAWSZE ważny).
Ale mogą być inne auta. Toyota Corolla, Opel Astra III, Fiat Bravo II.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Maj 2011, 21:27

to co wyzej. dorzuce jeszcze Mazde 3
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czeka cię wymiana opon? Pamiętaj o zasadzie 3P
    Szukasz nowych opon i nie wiesz, jak je wybrać? Planujesz wymienić zimówki na letnie i nie wiesz jak znaleźć profesjonalny warsztat, który ich nie zniszczy? Jak odróżnić ten profesjonalny serwis od przypadkowego? ...