VW Golf V do 35 tysięcy? Czy coś innego?

22 Paź 2008, 21:11

Witam,zastanawiam sie nad kupnem samochodu Vw Golf V.Do wydania mam maxymalnie 35 tysiecy zl. Chodzi mi o samochod w miare z malym przebiegiem max 120 tys., i moca powyzej 100 PS czy benzyna czy diesel...obojetne, liczba drzwi równiez. Szkopul w tym czy istnieje realna szansa kupienia za te pieniadze czegos naprawde dobrego, głownie chodzi mi o BEZWYPADKOWOŚĆ auta. Mam obecnie golfa IV i (odpukac w niemalowane) przez 2 lata wymienialem w nim tylko klocki i olej.Jaka jest Wasza opinia na temat tego auta (V wydania), i na temat wspomnianej juz przeze mnie zaleznosci cena-bezwypadkowosc i dobry stan. Pozdrawiam
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

23 Paź 2008, 08:48

w tych pieniadzach spokojnie kupisz dobrego fiata stilo czy megane 2

duzy wybor latwo kuic cos z malym przebiegiem w dobrym stanie

wiesz bezwypadkowe nie znaczy nie malowane .. jak ktos lubi miec auto w idealnym stanie i ktos mu rysnie lekko czy cos i da do malowania by miec znowu ladne

i nie warto kupowac auta za ostatnie pieniadze , kup nawet troche tansze a zeby ci zostalo troche w kieszeni
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

23 Paź 2008, 12:40

Nie no to jest wlasnie tak obmyslane, zeby mi jeszcze zostalo troche kasy, bo w sumie mam 40 tys. Megane,Stillo ok, ale czy nie kupilbym za te pieniadze golfa?? W ogloszeniach pelno ofert golfow za 33-35 tys, tylko nie wiem jak to sie ma do bezwypadkowosci. W rysy juz nie wnikam, chodzi mi raczej o cale podluznice, wszystkie poduszki,wszystkie oryginalne szyby, nie musi byc to stan IDEALNY bez najmniejszej ryski. Byle nie byl to samochod naprawiany po wypadku, otarcia to normalna rzecz i z reguly wiem iz ciezko jest trafic na auto,ktore nigdy nie mialo malowanego elementu.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Paź 2008, 13:22

ja np u siebie mam malowane 3 elementy bo dzieciek zza autobusu wybiegl i naroznikiem lewym zebral w kolano 8) nawet kierunkowskaz przetrwal :wink: ale polecial tak ze z lokcia mi przywalil w maske w okolicy zawasu i przetarl lakier i przy lampie minimalnie zagial no i rozek blotnika a zderzak doszedl do lampy i otarl sie lakier - dzieciak normalnie do domu wrocil .... a elemanty do malowania jesli ma byc idealnie - to tak przykladowo elementy nie byly wymieniane ani nic tylko maja nowy dobrze dobrany lakier ( serwisuje auto w autoryzowanej stacji fiata )

a co do golfa no mnie to auto nie pasi jakos i bym megane albo stilo wolal zwlaszcza w dieslach

moze opel astra ??

no wiekszosc sprowadzanych samochodow jest w srednim stanie ... ludzie chca na nich jak najwiecej zarobic a golf w kraju malo popularny
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

23 Paź 2008, 17:22

nie wiem zastanowie sie, mam mozliwosci wyjazdu np do niemiec w poszukiwaniu samchodu bo raz mam blisko a dwa to,ze znam wiele osob,ktore moga uzyczyc pomocy,zobaczymy,kwestia zastanowienia
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Paź 2008, 17:43

za te pieniądze najlepsza wydaje się toyota avensis , jeśli wolisz coś mniejszego to golf jest bardzo przyjemnym samochodem
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford GT
    Ford GT nie jest oczywiście modelem seryjnym, a egzemplarzem po skrajnych modyfikacjach dokonanych przez Performance Power Racing z Florydy. Specjaliści z tej firmy w konstrukcji pojazdu zastosowali materiał wykorzystywany ...

23 Paź 2008, 18:33

Jestem kawalerem, nie mam wiec za bardzo kogo wozic, 2/3 drzwi zupelnie mi odpowiadaja, golf jest fajny, bynajmniej mi sie podoba. Tym bardziej,ze mam miel doswiadczenie z IV generacja.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika