VW Golf VI

Czy podoba Ci się nowy VW Golf VI??

Tak
13
68%
Nie
5
26%
Nie mam zdania
1
5%
Razem głosów : 19

22 Gru 2008, 15:59

Jak sądzicie to na pewno nowy model tak jak mówi koncern czy tylko obszerna modernizacja??
Maniak
Automaniak91
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Gru 2008, 20:43

Według mnie to obszerny lifting, ale zmieniło się chyba na lepsze...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

23 Gru 2008, 00:12

Jest ładny, zdecydowanie nawiązuje do Golfa poprzedniej generacji (GOLF V), jednak optycznie mogły zajść większe zmiany, no ale...jest popyt i zainteresowanie GOLF-em V, jest dobra sprzedaż, więc po co to zmieniać-wydaje mi się, że taka była myśl strategów koncernu VW, choć mogę się mylić. Reasumując...ładny, oszczędny (szczególnie z silnikiem TDI) i za w miarę dobre pieniądze. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

25 Gru 2008, 13:04

Piter napisał(a):Jest ładny, zdecydowanie nawiązuje do Golfa poprzedniej generacji (GOLF V), jednak optycznie mogły zajść większe zmiany, no ale...jest popyt i zainteresowanie GOLF-em V, jest dobra sprzedaż, więc po co to zmieniać-wydaje mi się, że taka była myśl strategów koncernu VW, choć mogę się mylić. Reasumując...ładny, oszczędny (szczególnie z silnikiem TDI) i za w miarę dobre pieniądze. Pozdrawiam

Podzielam zdanie kolegi,bo po co zmieniać coś co jest prawie doskonałe!
Golf nigdy nie zaskakiwał i tak jest i tym razem.Golf VI trochę urósł jest o 4 cm szerszy od poprzednika.Stylistyką nawiązuje do kolejnego modelu z Wolfsburga mam tu na myśli nowego Sirocco.Dobre wykonanie,bezawaryjność,oszczędność to przymioty każdego golfa.Ten samochód stał się już ikoną koncernu z pod znaczka VW!
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

25 Gru 2008, 22:54

powinni go nazwać Golf V FL jak to wczesniej bywało z Passatem. Moim zdaniem następuje powoli koniec Golfa, a nadejdzie Era Scirocco.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

03 Lut 2009, 10:58

Piter napisał(a):Jest ładny, zdecydowanie nawiązuje do Golfa poprzedniej generacji (GOLF V), jednak optycznie mogły zajść większe zmiany, no ale...jest popyt i zainteresowanie GOLF-em V, jest dobra sprzedaż, więc po co to zmieniać-wydaje mi się, że taka była myśl strategów koncernu VW, choć mogę się mylić. Reasumując...ładny, oszczędny (szczególnie z silnikiem TDI) i za w miarę dobre pieniądze. Pozdrawiam

tutaj nowa generacja golfa VI jest raczej lekko zmodyfikowanym nowym Scirocco a nie golfem V po lifcie, - nie zmienia to faktu, że i tak mi się podoba G VI :D choć Scirocco jest "ładniejsze" :P
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

18 Paź 2009, 02:42

Ciekawe jak będzie wyglądał GOLF VII...czy będzie to Golf VI po FL czy coś nowego, niepowtarzalnego. Golf VI budzi sympatię, jednak wielu osobom kojarzy się z poprzednią generacją (GOLF V) - nie jest to negatywne skojarzenie.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

20 Gru 2009, 08:52

VII generacja ma podobno w 2012 r wyglądać tak
NowyFolder
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZNadWisły

13 Mar 2010, 12:28

Witam niedawno kupiłem Golfa VI i mam czytnik kart pamięci no i jak wsadzam karte od aparatu ze zdjęciami to mi jej nie czyta i pisze ERROR dlaczego tak jest może mi ktoś pomoc może tam musi być jakis specjalny format tych zdjęć albo coś??
Jago
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa