VW Jetta 1,8 - oplaca sie do tego zakladac gaz?

15 Maj 2008, 05:01

Mam jette 1,8 (silnik z punktowym wtryskiem mechanicznym) jakn to bedzie jezdzic na LPG i czy moge zalozyc zwykla instalacje(najtansza) czy musze sekwens?
krzysio
Nowicjusz

22 Maj 2008, 10:26

Bardzo sie oplaca.Polecam.Mam passata z takim silnikiem.Instalacja II generacji koniecznie i masz spokoj.Zakladalem 4 lata temu i zero problemow.Te silniki bardzo dobrze chodza na gazie.Pamietaj tylko zeby dac II gen czyli ze sterownikiem gazowym bioracym sygnal z sondy i sterujacym krokowcem na przewodzie.Spalanie na trasie do 8,5 l gazu na 100 km.Przy mechanicznym wtrysku chyba moze byc i instalacja I gen,ale spalanie bedzie wieksze.
inic
Nowicjusz
Awatar użytkownika

22 Maj 2008, 10:32

dzieki kolego za odpowiedz. To chyba zaloze ten gaz bo troche jezdze a benzynka droga(teraz pali w granicach 8 litrow PB95). Ile moze kosztowac instalacja II generacji(tak w przyblizeniu).
krzysio
Nowicjusz

22 Maj 2008, 18:44

Mnie kosztowala 1560 zl,ale to bylo 4 lata temu.
inic
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7-miejscowy SUV klasy premium - przegląd modeli
    Do przewiezienia większej liczby osób nie zawsze potrzebny jest minivan. Wystarczy praktyczny SUV z dodatkowym rzędem siedzeń. Modele klasy premium bardzo często oferują taką opcję, co w połączeniu z luksusowym wyposażeniem ...
    Volvo V90 Cross Country w zimie
    Volvo V90 Cross Country powstał, by stawić czoło trudnym warunkom drogowym i pokonywać oblodzone i zaśnieżone szosy. Do tego miał być duży i komfortowy. Trzeba przyznać, że udał im się ten zabieg! Sami Szwedzi przyznają, ...