VW Jetta

12 Sty 2011, 18:20

Witam od 2dni posiadam VW Jette 1.9 tdi i mam przejechane 36tyś przegieg potfierdzony przez VW wiec o to jestem spokojny tylko mam proble bo nie wiem kiedy byl wymieniony olej napewno auto było servisowane... ma nalepkę nastepny przegląd przy 45tys wiec podejżewam że był na wymianach prz 30tys...nie wiem jaki tam jest nawet olej wlany bo nie ma nalepki... co doradzicie ?? ah i oswietla sie komunikat service maintenant

Ps nie dotyczy tego auta ale również diezla kolega pyta czy po przejechaniu 5tyś olej może by czarny ??
Seboox20
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

13 Sty 2011, 22:12

Olej w dieslu robi się czarny po 10 minutach pracy. A co do komunikatu to może ktoś kto robił ostatni serwis nie skasował inspekcji serwisowej i tak się to świeci. A co do oleju to lej renomowanych producentów (Castrol, Mobil itp) i nie powinno być problemu
lukker
Początkujący

Miejscowość: Starachowice

13 Sty 2011, 22:21

Tak jak kolega wyżej już wspomniał, olej może Cie się zaczernić raz dwa, także nie martw się. A co do komunikatu, to po prostu pewnie wymieniał ktoś olej i nie zaaktualizował daty następnej kontroli w ASO :)
Pozdrawiam
Jerzy Wolert
P.S. Chcesz tanio kupić oświetlenie LED i Xenon ? Napisz do mnie !
Wol-Wikar
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

14 Sty 2011, 01:03

To co doradzicie jak zaktualizowa te wymiany oleju
Seboox20
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

14 Sty 2011, 16:36

Ten komunikat nie oznacza inspekcji olejowej tylko oznacza, że należy pojechać z samochodem na przegląd do serwisu. Ogólny przegląd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Sty 2011, 17:43

no co,wymień se olej i tyle,będziesz wiedział na pewno kiedy trzeba to zrobić ponownie,żaden problem,nie musisz czekać i się zastanawiać kiedy był ostatnio zmieniany :cool:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie jeździć w trudnym terenie?
    Poruszanie się po trudnym terenie dla jednych jest przyjemnością, dla innych koniecznością. Dobrze, jeśli w naszych podróżach towarzyszy nam samochód napędzany na 4 koła, przygotowany na pokonywanie bezdroży. ...