VW LT Maxi ciśnienie w oponach.

03 Lis 2013, 16:41

Witajcie. Jutro rozpoczynam pracę jako kurier i mam dosyć banalne pytanie: jakie powinno być ciśnienie w kołach na Volkswagenie LT Maxi (blaszak 4,30 długość). Chodzi mi o przednią i tylną oś. Szukałem w tabelach w necie, ale wszędzie tylko osobówki...
Kukiel
Nowicjusz

Auto: Ford Mondeo
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2011

03 Lis 2013, 23:17

Najlepiej jak sprawdzisz już na tabliczce znamionowej w samochodzie tam powinna być taka informacja. Moim zdaniem jak sprawdzałem to wychodzi że powinno być ciśnienie w oponach przednich ok. 3.3 bar, a tylnych ok. 4.5 bar. Te dane podaję jedynie jako orientacyjne dlatego proponuję żebyś się upewnił przed sprawdzeniem i ewentualnym uzupełnieniem ciścnienia.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik F20C - Honda
    Honda słynie z bardzo dobrych silników oraz słynnego systemu zmiennych faz rozrządu VTEC. Jednym z najciekawszych motorów stworzonych przez japońskiego producenta jest ten zastosowany w Hondzie S2000. Wykonana ...
    Stacja "Circle K" w Polsce zastąpi nazwę "Statoil"
    Stacje Statoil w Polsce zmienią w najbliższych miesiącach nazwę na Circle K. Zmiana marki rozpocznie się na polskim rynku 11 maja br. i obejmie całą sieć Statoil, która liczy 350 stacji paliw. Obiekt pilotażowy w Opolu ...